Pipe band flytter event fra Holbæk

Vi har altid været glade for samarbejdet med Andelslandsbyen Nyvang, men det har været et problem med at få tilskuere, siger formanden for Holbæk Pipe Band, David Lundgren. Foto: Holbæk Pibe Band.

Holbæk Pipe Band har indledt et utraditionelt samarbejde med Københavns gamle fæstningsværk, Kastellet, og flytter ”Keltisk lørdag” til København.

Efter i et par år at have holdt ”Keltisk lørdag” i Andelslandsbyen Nyvang flytter Holbæk Pipe Band nu denne event til Kastellet i København. Samtidig skifter eventen navn fra ”Keltisk lørdag” til ”Copenhagen Pipe Band Gathering”.

– Vi har været meget glade for samarbejdet med Andelslandsbyen Nyvang, og vi håber da også, at vi fremover kan fortsætte samarbejdet på andre fronter, siger formanden for Holbæk Pipe Band, David Lundgreen.

Eventen bliver nu flyttet til Kirkepladsen i Kastellet i København. På billedet: Kommandanten i Kastellet, major Allan Bo Petersen, omgivet af Jacob Bøje Pedersen og David Lundgreen, henholdsvis Leading Drummer og formand i Holbæk Pipe Band. Foto: Holbæk Pibe Band.


For dyr entré
Idéen med ”Keltisk lørdag” var at samle så mange af de danske pipe bands som muligt til en festlig event, hvor tilskuere – med eller uden forkendskab til keltisk musik – kunne få en musikalsk oplevelse med sækkepiber og trommer. Samtidig havde man håbet på, at det måske kunne give nogen lyst til, at lære at spille sækkepibe eller tromme.

– Vi må erkende, at det ikke har været helt den publikumssucces, vi havde håbet på, så derfor har vi måttet tænke nyt. Et af de problemer, vi har mødt, har været, at mange har fundet det for dyrt at komme ind til arrangementet (i Andelslandsbyen Nyvang -red.), og derfor er blevet væk, siger David Lundgreen og tilføjer:

– For et ægtepar eller en lille familie kan det godt synes som en lidt voldsom udskrivning.

Det har man måtte forholde sig til og med muligheden for at blive en del af de traditionelle sommerkoncerter, som afholdes hvert år på Kastellet i København – med gratis adgang, så har Holbæk Pibeband valgt at flytte arrangementet.

Arrangementet skifter navn til ”Copenhagen Pipe Band Gathering” og vil foregå første gang den 9. juni næste år. Jyske og fysnke pibe bands har allerede vist interesse for at deltage i det nye event.

David Lundgreen understreger dog, at bandet hører stadig til i Holbæk, hvor der stadig er plads til nye elever.

Denne artikel er publiceret den 12. august 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply