Læserbrev: RENSNINGSANLÆGGET – 15 SIDER MAKVÆRK

Holbaekonline.dk har modtaget nedenstående læserbrev:

RENSNINGSANLÆGGET…….15 SIDER MAKVÆRK

I går barslede Holbæk Kommune med en såkaldt ”hvidbog” om placering af det overflødige rensningsanlæg, som enkelte politikere og et privat affaldsfirma så brændende ønsker sig. I en pressemeddelelse roser John Harpøth – medlem af bestyrelsen i det private affaldsfirma -, de indkomne forslag, men undlader ikke at slutte af med, at ”I den sidste ende er det byrådet, der suverænt bestemmer, hvor det nye renseanlæg skal ligge”. Og det har han jo ret i.

Nu er det sådan, at man i den øvrige del af Danmark normalt bruger begrebet hvidbog om et dokument, der er velunderbygget og seriøst, udformet af personer, som man kan have tillid til. Men Holbæk Kommunes ”hvidbog” er udarbejdet af nøjagtigt det samme firma – EnviDan – som for to år siden anbefalede at lægge rensningsanlægget i Bognæs på Tuse Næs.

EnviDan har sikkert gjort sig umage for den gode betaling, men forfatterskabet rejser unægtelig det meget nærliggende spørgsmål: Hvem har udpeget det samme firma igen?? Er det et politisk ønske? Hvis Ja – hvem er det så?

Hvis det ikke er et politisk ønske, så må det være kommunens administration, der har valgt de gamle venner i det midtjyske. Og i så tilfælde må vi som borgere endnu engang konstatere, at kommunens øverste embedsfolk stadig ikke magter at arbejde seriøst og ordentligt med rådgivning af de prisgivne byrødder.
Som supplement til ovenstående, vil jeg nævne, at jeg stadig ikke har fået svar på mit spørgsmål fra foråret 2016: ”Hvordan kan kommunens tekniske forvaltning i 2011 skrive, at det eksisterende anlæg på Parallelvej har en levetid på mere end tyve år, at det overholder alle krav og at det kun er udnyttet med ca. 2/3 af sin kapacitet – når forvaltningen nu lader passere, at EnviDan skriver, at det ”nuværende anlæg er fuldt belastet, kun har begrænsede muligheder for fysisk udvidelse”, og er placeret i et risikoområde for oversvømmelse? Hvorfor er der ingen byrod, som har stillet disse spørgsmål for lang tid siden?

På nuværende tidspunkt skal jeg undlade at filosofere over de (manglende) svar, blot bekræfte, at jeg i dag har placeret streameren ”Nej til renseanlæg på Tuse Næs” på min bil, som aldrig før har været udstyret med slogans! Jeg kan også bekræfte, at jeg går til valg for Konservative med en klar holdning også til dette valgtema!

Bent Brandt
Byrådskandidat (K)
Ahlgade 58B

Denne artikel er publiceret den 12. august 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply