Læserbrev: Skattecenter tilbage til Holbæk

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Skattecenter tilbage til Holbæk Kommune

Nordvestsjælland er en af de landsdele, der har den mindste andel af statslige arbejdspladser. Det skyldes ikke mindst, at der gennem mange år er blevet flyttet arbejdspladser fra os og ind til de store byer. Det skete med seminariet, med de lokale redaktioner af TV Øst og DR, og det skete senest med vores skattecenter.

Vi er meget glade for, at vi til gengæld nu får nye arbejdspladser i form af bl.a. Evalueringsinstituttet og Akkrediteringsinstituttet. Det er gode brikker i arbejdet med at skabe udvikling i Nordvestsjælland, fordi ægtefællerne til de mange produktionsjobs i Kalundborg måske kan få arbejde på en af de nye statslige arbejdspladser. Og dermed er der også større sandsynlighed for at folk bliver i landsdelen.
Men selv med de nye institutioner har vi på lang sigt tabt mange statslige arbejdspladser. Inden længe skal der træffes beslutning om placeringen af fire nye skattecentre, herunder et i Region Sjælland. Vestsjælland er det eneste af de gamle amter, hvor der ikke er en eneste arbejdsplads inden for skattevæsenet, og derfor er det oplagt, at det placeres hos os i Holbæk.

Samtidig vil en placering i Holbæk udjævne lidt af skævheden i placeringen af de udflyttede statslige arbejdspladser. Kommuner som Ringsted, Næstved og Slagelse fik et langt større antal arbejdspladser tilflyttet, og en placering af et skattecenter på Jernbanevej i Holbæk vil derfor rette op på den sjællandske ubalance.

Derfor opfordrer vi også alle gode kræfter til at rette opmærksomheden mod denne vigtige sag for Holbæk Kommune. Mange partier er med til at træffe beslutningen, og det er nu vi skal gøre vores lokale stemme gældende, hvis det skal lykkedes at tiltrække de mange arbejdspladser. Vi vil i hvert fald gøre vores bedste, for at få sat Holbæk på dagsordenen i vores eget parti.

Kaare Dybvad Folketingsmedlem S
Christina Krzyrosiak Hansen S Politisk leder og Borgmesterkandidat

Denne artikel er publiceret den 1. juni 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply