Blæste forbi politiet med 236 km/t

Foto: Rigspolitiet.

Torsdag aften ved 18.30-tiden var en af politiets ATK-vogne i gang med at måle hastigheden hos trafikanter, der kørte ad Holbækmotorvejen mod vest ved Arnakke rasteplads.

Pludselig passerede en personbil med en meget høj hastighed. Måleudstyret registrerede bilen til at have kørt 236 km/t på motorvejsstrækningen, hvor højst tilladte hastighed er 110 km/t.

ATK-måleren gjorde de øvrige patruljer i området opmærksom på den travle bilist, som åbenbart selv havde opdaget, at han var blevet målt på stedet, for kort tid efter vendte bilisten tilbage til rastepladsen for at få stillet sin nysgerrighed om den målte hastighed.

Bilisten – en 21-årig mand fra Høng – blev straks sigtet for hastighedsovertrædelsen.

Da konsekvensen af den målte hastighed forventes at være en ubetinget frakendelse af førerretten, inddrog politiet på stedet hans førerret. Politiet kunne så samtidig konstatere, at bilisten ca. 1 time tidligere var blevet standset i selve Holbæk by efter bemærkelsesværdig kørsel med forholdsvis høj hastighed i byen. Føreren var da også den 21-årige, som havde fået en belærende samtale med politiet og var blevet oplyst om konsekvenserne ved fortsat kørsel med lidt for høj hastighed.

Den 21-åige fik afslutningsvist en person med førerret til at køre bilen væk fra rastepladsen på motorvejen, og han kan nu vente på det strafferetlige efterspil i relation til ATK-målingen på motorvejen.

Denne artikel er publiceret den 28. april 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • Hanne

    Han har tydeligvis ikke hjerneceller nok til at køre bil. Stoppet og advaret inden for en time……

Leave a Reply