Læserbrev: Rabler det?

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Rabler det?

Rabler det for formanden for Klima og Miljøudvalget John Harpøth, når han i en stort opsat reklameartikel med smukke fotos på side 2 i Nordvestnyt, tirsdag fortæller, at han vil skubbe kommunen endnu længere ud mod afgrunden og hjælpe med til, at kommunen bliver sat under administration fra Indenrigsministeriet?

John Harpøth ønsker nemlig i år at gennemføre Fjordstien på Tuse Næs for at trække cykelturister til kommunen. Og skimmelsvampen skal også lige fjernes fra nogle skoler og daginstitutioner. Isoleret set et par vigtige, ja yderst relevante ønsker. Men kassen er tom, og var forslaget kommet fra byrådets opposition, var det jo blevet kaldt dybt uansvarligt – eller i det mindste “ikke at tage medansvar”.

John Harpøth vil gerne vise “den røde tråd” i Dansk Folkepartis politik. Desværre blotlægger han, at DFs politik hverken har en rød tråd eller en grøn linie. DF har i de sidste tre år trofast sluttet op om Venstres og Liberal Alliances blå-sorte linie, mens de to socialdemokrater i udvalget har siddet med “uld i mund”.

DF har nemlig tidligere sammen med V og LA fjernet grundlaget for en rimelig trafik- og miljøpolitik ved at fjerne dækningsafgiften og gøre byggesagsbehandlingen gratis. Symbolsk, blå erhvervsstøtte uden reel effekt.

For de penge kunne kommunen over tre fire år allerede have gennemført Vallenderødstien helt ind i Ugerløse, gjort trafikken sikker fra Søstrup til Stenhusvej, og fra Mørkøv til Skamstrup og Stigs Bjergby. Og Fjordstien langs “Tuse-Næs-Motorvejen” kunne med statstilskud være ført helt til Markeslev.

Samtidig har DF sammen med V og LA ødslet med midlerne ved at nedlægge og privatisere kommunens vandløbsadministration. Til gengæld har man genindført brug af drikkevandsskadelig Roundup for at spare på udgifter til vedligehold af kommunens græsrabatter. Sort miljøpolitik.

Der er brug for et opgør med V-LA-DF og S’s blå-sorte miljøpolitik.

Der er brug for en rød-grøn miljøpolitik: Skolevejene skal sikres i hele kommunen. Miljøsagsbehandlingen skal være effektiv uden brug af unødvendig fordyrende konsulentbistand. Kommunens grønne arealer skal vedligeholdes bæredygtigt uden Roundup.

Per Fynboe
Byrådskandidat for Enhedslisten
Bispehøjen 100
Holbæk

Denne artikel er publiceret den 27. april 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply