Konkurrence var for hård: KIWI-kæden lukker

Foto: Alex Christensen


Det er mindre end otte måneder siden, at KIWI+ i Mellemvang slog dørene op. I dag har ejeren, Dagrofa så meddelt, at hele KIWI-kæden lukker i Danmark.

Der var stor festivitas, da KIWI+ åbnede den helt nybyggede butik på 1.3000 kvadratmeter den 20. august sidste år. Det var ikke bare byens – men hele Nord- og Nordvestsjællands største discountbutik. Holbæk Borgmester Søren Kjærsgaard indviede den nye butik og butikschef Peter Goldek og de omkring 40 medarbejdere tog imod de mange kunder.

I dag fredag meddelte Dagrofa så, at samtlige KIWI butikker i Danmark lukker.

– Beslutningen om at lukke KIWI-kæden har ikke været nem at træffe. Hele KIWI-organisationen har gjort et kæmpe stykke arbejde med udviklingen af KIWI. Men vi må bare erkende, at det ikke er lykkedes for os at få rigtig fodfæste på et discountmarked, som er præget af hård konkurrence og manglende indtjening. Som koncern har Dagrofa naturligvis et ønske om at blive profitabel. Med dagens beslutning om at fokusere på vores kernekompetencer forventer vi, at det kommer til at ske senest i 2019, siger koncernchef i Dagrofa Per Thau.

Discountkæden KIWI blev lanceret i Danmark i 2008 og omfatter i dag 103 butikker fordelt over hele landet hvoraf cirka 30 af butikkerne konverteres til enten SPAR eller MENY. De resterende butikker lukkes over de kommende måneder.

Denne artikel er publiceret den 28. april 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply