Læserbrev: Vi skal have unge i gang med erhvervsuddannelser

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Vi skal have unge i gang med erhvervsuddannelser

Ofte hører man, at firmaer ikke vil tage lærlinge eller indgå nærmere i samarbejde omkring de unges uddannelse. Det er rart at konstatere, at det ikke nødvendigvis er rigtigt, hvad man hører, og naturligvis bør man gøre en indsats på at få unge mennesker interesseret i erhvervsuddannelser.
Det var derfor rigtig god læsning i Nordvestnyt senest den 200417, hvor formanden for Holbæk Murer- og Tømrermesterforening, Erik Taagaard, samt Jesper Toftebjerg Andersen, formand for Dansk Byggeri Sjælland, efterlyser initiativer, der kan få flere unge i gang med at vende øjnene mod erhvervsuddannelserne.
Holbæk kommune og arbejdsmarkedets parter, herunder ikke mindst arbejdsgiverne, kan blive meget bedre til at løse den opgave. Det handler derfor om at reagere positivt og konstruktivt, når arbejdsgiverne byder op til dans.

I øjeblikket er der et forholdsvis stort frafald på nogle ungdomsuddannelser, og det skyldes måske, at nogle unge ganske simpelt er havnet på den forkerte hylde i forhold til deres valg af uddannelse.
Det er oplagt at arbejde videre med ideen. Det tør jeg godt love, at jeg vil, selv om nogen mener, at det er farligt at love noget op til et valg!

Carsten Andersen
Kandidat til byrådet for Venstre

Denne artikel er publiceret den 21. april 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply