Tænkepauseforedrag om tortur

Filosof Morten Dige holder foredrag om tortur. PRfoto.

Filosof Morten Dige holder foredrag om tortur. PRfoto.


Mandag den 5. september byder Holbæk Bibliotek på ‘Tænkepauseforedrag’ om tortur ved filosof Morten Dige.

Tortur er grusom. Men den virker. Desværre mest når ofrene er uskyldige. De indrømmer hvad som helst. Terrorister bider derimod sjældent negle ved udsigten til at få dem revet ud. De vil dø for deres sag.

Alligevel tror mange, at tortur er det bedste forsvar mod alskens bombemænd. Men faktisk risikerer vi alle at miste forstanden ifølge Morten Dige, filosof ved Aarhus Universitet. Tortur ødelægger nemlig ikke bare ofrene. Også det samfund, der accepterer tortur, lider ubodelig skade. Prisen for vores værdier er netop, at vi ikke kan forsvare dem med alle midler.

Tænkepausekonceptet er folkelig formidling af forskning i særklasse. Aarhus Universitetsforlag udsender hver måned en lille bog på præcis 50 sider inden for forskellige emner, hvor titlen altid kun er på et enkelt ord, alle skrevet af forskere fra Aarhus Universitet. I den måned den enkelte forskers bog er udkommet drager de landet rundt og holder foredrag om netop deres forskningsområde.

Tænkepausebogen ”Tortur” udleveres gratis ved indgangen.

Billet til foredraget kan købes på bibliotekerne i Holbæk kommune eller via bibliotekets hjemmeside. En billet koster 20 kr.

Foredraget foregår mandag den 5. september kl. 19.00 på Holbæk Bibliotek.

Denne artikel er publiceret den 24. august 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply