Holbæk Svømmer kommer alligevel med til De Paralympiske Lege

Lasse W. Andersen er nu udtaget til De Paraolympiske Lege i Rio. Arkiv foto: Lars Thomsen.

Lasse W. Andersen er nu udtaget til De Paraolympiske Lege i Rio. Arkiv foto: Lars Thomsen.

Lasse Winther Andersen har fået en plads ved de Paralympiske Lege i Rio. Han var ellers ikke udtaget sig, men en afgørelse fra Den internationale sportsdomstol CAS har gjort det muligt for holbæk-svømmeren at kommer med alligevel.

I går afgjorde CAS, at den internationale paralympiske komités beslutningen om at udelukke de russiske atleter ikke er i strid med gældende juridiske regler. Den sportslige konsekvens af Ruslands udelukkelse fra IPC er, at 267 russiske kvotepladser til de Paralympiske Lege skal fordeles mellem de øvrige deltagerlande. Det puslespil har resulteret i, at det danske hold udvides fra 15 til 21 atleter – det giver plads til tre atletikudøvere, to cykelryttere og en svømmer – som blev Lasse Winther Andersen.

– Vi har hele vejen igennem støttet op om IPC’s meget klare linje over for Rusland, og vi er tilfredse med, at CAS ikke underkender den. Det kan opleves som uretfærdigt over for de atleter, der ikke har snydt, og som udelukkes på grund af den ekstremt dårlige ledelsesmoral, men det er den pris, der her må betales, for at idrætten kommer på rette vej, siger DHIF-formand Karl Vilhelm Nielsen.

Selvom Lasse Winther Andersen ikke var udtaget til de Paralympiske Lege i Rio, så har han arbejdet hårdt i sin træning og er klar til at tage afsted. Den 22-årige svømmer fra Holbæk Svømmeklub skal deltage i 100 m butterfly, 100m fri og 50m fri. Han deltog også ved PL i London for fire år siden.

De Paralympiske Lege afholdes fra den 7. til 18. september.

Denne artikel er publiceret den 24. august 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply