Se billederne: En løve bliver til

Foto: Alex Christensen

Foto: Alex Christensen


På pladsen foran Skt. Nikolai Kirke i Holbæk står en stor løve. Den er en del af kunstudstillingen ‘An Age of Our Own Making’. En fotograf fra Holbaekonline.dk har fulgt tilblivelsen af værket.

Bag den mere end tre meter høje gibløve står kunstneren Ehsan Ul Haq.

Fra løvens hoved vokser et træ og mellem benene er der en hule, med et bassin med en guldfisk.

I præsentationen af kunstværket på images.holbaek.dk står der bl.a.:

“På samme måde som vi sætter mindesmærker over historiens store skikkelser, skaber vi også billeder på naturens storhed, men ifølge Ul Haq er de hule og ’abstraherede’.”

og videre:

“Skulpturen afslører ironien i forholdet mellem vores på mange måder formålsløse eksistens og vores samtidige higen efter magt. Samtidig tydeliggør den vores konstante, men halvhjertede, forsøg på at opretholde ligevægt mellem os selv og vore omgivelser.

Skulpturen peger med andre ord på vores skiftevis moralske inklinationer og destruktive ageren. På vores hang til at skabe og skærme for i næste nu at nedbryde.

Ul Haq gør os opmærksom på, at vi er begrænset af de rammer, vi sætter for os selv. Vores ræsonnementer og forklaringer skal helst være i tråd med vores oplevelser, ellers føler vi et tab af kontrol. Ved at levere tanke- og urovækkende kommentarer til vores eksistens, vores sandheder og virkelighed – til vores erklærede førsterang i verden – peger Ul Haq på mangelfuldheden ved menneskets forståelsesevne. Og udvider dermed, paradoksalt nok, vores perspektiv.”

Løven kan sammen med resten af udstillingen “An Age of Our Own Making”, ses frem til den 15. august.

This slideshow requires JavaScript.

Denne artikel er publiceret den 18. maj 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply