Dybvad: “Sheriffen” må stoppe volden i Holbæk

I de seneste måneder er kriminaliteten i Holbæk eskaleret voldsomt med bl.a. flere tilfælde af grov vold. Det socialdemokratiske folketingsmedlem og medlem af Folketingets Retsudvalg, Kaare Dybvad mener, at den ekstraordinære grænsekontrol er en del af årsdagen.

Kaare Dybvad  mener "sheriffen" - justitsminister Søren Pind, må få stoppe den seneste tids vold og kriminalitet i Holbæk. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Kaare Dybvad mener “sheriffen” – justitsminister Søren Pind, må få stoppet den seneste tids vold og kriminalitet i Holbæk. Arkivfoto: Rolf Larsen.


I forbindelse med regeringens ekstraordinære indsats ved grænsen, er der overført 37 årsværk fra Midt- og Vestsjællands Politi. Betjente, som ifølge Kaare Dybvad er savnet på gaden:

– Vi har kunne se, at volden i Holbæk er eskaleret voldsomt efter regeringen fjernede betjente fra vores område. Derfor må justitsministeren nu tage affære og genoprette lov og orden, også i Holbæk. Betjentene skal tilbage på gaden hvor de hører til.

Ifølge Kaare Dybvad, er situationen ekstraordinær som følge af beskæringen af de lokale ressourcer:

Regeringens ekstraordinære grænsekontrol koster Midt- og Vestsjællands Politi 37 årsværk. Nu er justitsminister Søren Pind kaldt i samråd. Foto: Lars Svankjær

Regeringens ekstraordinære grænsekontrol koster Midt- og Vestsjællands Politi 37 årsværk. Nu er justitsminister Søren Pind kaldt i samråd. Foto: Lars Svankjær


– Vi oplever ting, vi har aldrig har set i vores del af landet. Folk bliver overfaldet umotiveret, bliver røvet eller ligesom stukket med kniv. I andre byer i politikredsen har man set skyderier i gaderne. Søren Pind kaldte sig selv sheriffen da han trådte til, men jeg tror ikke at den her form for lovløshed var gået i det vilde vesten.

Kåre Dybvad har kaldt justitsminister Søren Pind i samråd om politiets ressourcer.

Denne artikel er publiceret den 19. maj 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply