Åbning af Erhvervenes Hus

Fredag var der officielt åbning af erhvervenes hus. Foto: Jesper von Staffeldt.

Fredag var der officielt åbning af erhvervenes hus. Foto: Jesper von Staffeldt.

Fredag var der officiel åbning af Erhvervenes Hus på i Ahlgade 1 i Holbæk.

Torben Dalby Larsen fra Sjællandske Medier åbnede ballet med en tale, og herefter tog Borgmester Søren Kjærsgaard ordet og sagde det der nu engang skal siges ved en sådan lejlighed. Man kan sige de to taler supplerede hinanden godt; Gensidig ros og skulderklap.

Borgmesteren fik også nævnt, at Sidesporet rykker ind i hallen, hvor den store rotationspresse tidligere stod. Her skal der så laves forskellige kulturelle og erhvervsmæssige arrangementer.

At det netop er sidesporet, som skal stå for endnu et kulturelt projekt i Holbæk er måske ikke så overraskende. Sammen med Holbæk Teater med dets to dygtige direktører virker det som om, de har fået det man næsten kan kalde et monopol på kulturen i Holbæk by. Men når man også let kan få det indtryk, at kultur er noget med en læderbold at gøre for Kultur & fritidsudvalget, så er det måske ikke så tosset at udlicitere kulturen til nogle mere kompetente aktører. Det må være en opgave for Vækstudvalget.

Fremover vil Byforum, Holbæk, Erhvervsforum, Visit Holbæk og Vækstfabrikken Holbæk holde til i Sjællandske Mediers lokaler sammen med redaktionen for Nordvestnyt og annoncebladet By&Land.

Se den lille og uforpligtende video fra begivenheden – bør ses i HD-kvalitet

This slideshow requires JavaScript.

Denne artikel er publiceret den 9. april 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

 • Fritz Von Hinkel

  Ja det er praktisk for den liberale mediekoncern Sjællandske Medier A/S som ledes af den kendte venstre-mand Torben Dalby Larsen
  (der også optræder som ordstyrer til afsluttende vælgermøder til kommunalvalg i Holbæk kommune – det er åbenbart den lokale Radikale opfattelse af et demokratisk valgmøde at en kendt Venstre-mand er ordstyrer…)
  og Venstre Borgmesteren at de samarbejder tæt og kan støtte Sjællandske medier A/S økonomisk.
  Til gengæld støtter Sjællandske medier A/S Venstre/Radikale…

  Holbæk erhvervsforum er betalt af skatteyderne i Holbæk kommune og tilsluttede virksomheder spytter i kassen så man kan sige at erhvervslivet i Holbæk kommune er på kontanthjælp – ligesom forretningerne i Holbæk midtby er det med det skattebetalte byforum – men ingen af dem skal møde op til den aktivering som borgere på kontanthjælp er forpligtiget til at skulle deltage i.

  Holbæk teater er også på kontanthjælp og får økonomisk støtte som regionalt egnsteater og mærkeligt at der i Holbæk kommune er hele to egnsteatre når der i andre kommuner ikke er nogle – men ikke så underligt når man så kigger på hvilke politikere som støtter dem. Holbæk teater skriver ikke på deres hjemmeside at de modtager økonomisk støtte – og det fremgår på ingen måde at de priser som de tager for deres forestillinger.

  Holbæk teater ansætter også projektlederne til den såkaldte havnekulturfestival SKVULP uden at stillingen opslås offentligt: – Så er det nemmere for dem at ansætte en person som de kender i forvejen…

  Hvis man vil kortlægge magt-elitens netværk i Holbæk kommune er der et par aktører som går igen og igen og..:
  Sten Marslev, (Advodan) Thomas Kullegaard (arkitekt), leder af foreningen/Sidesporet INC og de politiske aktører – Emrah Tuncer (R), Erik Mosbæk (R) og selvfølgelig Borgmesteren Søren Kjærsgaard (V).
  Og når Holbæk kommune vil søsætte initiativer er det kun ideer og forslag fra denne personkreds som duer – demokratieksperimentet – det lyder jo flot men i virkeligheden er det kun “Tordenskjolds soldater” som vil blive hørt i Holbæk kommune.
  Godt at der er Holbæk online til at sætte kritisk fokus på nepotismen i kommunen – vi er også andre som har set hvad det er der foregår og hvilke personer og organisationer som “kører med klatten” og de økonomiske midler….

  “Hvorfor ikke bare give bynøglerne til Venstre/Radikale/Sidesporet/Advodan/Thomas Kullegaard” og sige det som det er:
  – Vi gider og vil ikke inddrage andre end dem som vi enten er partipolisk på linje med, eller som giver gratis teaterbilletter til byrådet – og alle dem som har en kritisk holdning til hvad der foregår i Holbæk kommune”.
  Det ville da i det mindste være ærligt.

  – Køber du Nordvestnyt støtter du en liberal mediekoncern og den partipolitiske nepotisme i Holbæk kommune:
  Og er du IKKE til Venstre- eller de Radikale – ja så støtter du dem ved at købe den lokale avis…
  Og du skal selvfølgelig som borger i Holbæk kommune IKKE regne med at en liberal mediekoncern sætter kritisk fokus på den Venstre/Radikale ledet kommune.
  Der er en god grund til at den lokale avis tidligere hed Holbæk Amts Venstreblad…

  Borgerne i Holbæk kommune burde kræve rabatter når de handler i butikkerne i Holbæk midtby når de såkaldte “liberale erhverv” holdes oppe med skattekroner – eller de forretninger som er på kontanthjælp burde have et skilt i deres vinduer: “Vi er på kontanthjælp” – tak for din økonomiske støtte…

Leave a Reply