Lokalt firma skal bygge ungdomsboliger på Nørrebro

Daurehøj Erhvervsbyg A/S i Tuse  er valgt til at styre totalentreprisen ved opførelsen af denne syv-etagers bygning med ungdomsboliger på Nørrebro i København. Illustration: KANT Arkitekter A/S

Daurehøj Erhvervsbyg A/S i Tuse er valgt til at styre totalentreprisen ved opførelsen af denne syv-etagers bygning med ungdomsboliger på Nørrebro i København. Illustration: KANT Arkitekter A/S

Daurehøj Erhvervsbyg A/S i Tuse er valgt til at styre totalentreprisen ved opførelsen af 81 nye ungdomsboliger, der vil stå klar på Nørrebro til studiestart næste år.

Daurehøj Erhvervsbyg A/S vandt opgaven i en omvendt licitation, der både gik på en fast pris og bløde værdier. Omvendt licitation kendetegnes ved, at bygherren kommer med en liste over ønsker, hvorefter opgaven går til den entreprenør, som kan opfylde flest mulige ønsker inden for en fast pris.

– Det er en opgavetype, vi ser flere og flere af inden for boligbyggerier, fortæller projektchef Preben Pihl fra Daurehøj Erhvervsbyg A/S og fortsætter:

– Metoden passer os rigtig godt, fordi vi på denne måde kan udfolde vores kreativitet og materialeviden maksimalt.

Bag udbudsprojektet, som vil give 81 unge et sted at bo, står boligselskabet fsb som bygherre og KANT Arkitekter A/S.

Daurehøj Erhvervsbyg A/S er valgt til at styre totalentreprisen, og de har allieret sig med H+ARKITEKTER og NIRAS rådgivende ingeniører. Projektet var blandt dem, der i 2014 blev tildelt grundkapital fra Københavns Kommune, og nu er byggeriet gået i gang.

Ungdomsboligerne har fået navnet Bryggerhuset, som henviser til en gammel brygger, der tidligere har ejet grunden, som ligger på hjørnet af Dagmarsgade og Gormsgade. Der har tidligere været et plejehjem på grunden.

Den nye bygning bliver opført i mursten og med store vinduespartier med franske altaner, der leder lyset ind i boligerne. I stuetagen indrettes fællesarealer, ligesom der også reserveres plads til en overdækket cykelparkering.

Bebyggelsens syv etager rummer 48 et-rumsboliger, 27 to-rumsboliger og seks handicapvenlige et-rumsboliger, alle med eget køkken og bad. Boligerne er minimalboliger på 20 – 36 m² netto. Til gengæld er de placeret på en måde, så der i stedet for lange gange bliver en masse spændende nicher, der indbyder til at fungere som opholds- og fællesrum. Hertil kommer en række studierum og fællesfaciliteter, to store tagterrasser samt et vaskeri.

Denne artikel er publiceret den 9. april 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply