Vindmøller på anparter

Der blev lyttet under mødet i går i Orø Forsamlingshus. Foto: Jesper von Staffeldt.

Der blev lyttet under mødet i går i Orø Forsamlingshus. Foto: Jesper von Staffeldt.

Omkring 90 af Orøs ca. 850 indbyggere var onsdag aften mødt frem til møde om grøn energi på Orø – herunder vindmøller.

Det store fremmøde skyldes nok, at vindmøller er det “hotte” emne på Orø for tiden – dels på grund af et projekt om vindmøller på anparter – dels på grund af udsigten til, at de nuværende vindmøller i Salvig udskiftet til 150 meter høje kæmpevindmøller.

Ved onsdagens møde var der et panel til stede, som fortalte og forklarede om alle lyksalighederne ved grøn energi og vindmøller. Bl.a. var der en repræsentant fra “Wind People”, en nonprofit organisation, som ønsker at fremme ideen om anpartsejede vindmøller i mindre lokalsamfund som Orø. Under det noget “tørre” foredrag, om både hvor miljøvenligt og hvor stor en økonomisk gevinst sådanne vindmøller angiveligt er, kom smilet dog frem hos tilhørerne, da Wind People deltageren nævnte at Nykredit var meget åbne for at låne penge ud til etablering af vindmøller. Nykredit havde samme dag været på mediernes forsider fordi de ville hæve dækningsbidraget ret så markant, da selskabet nu skulle børsnoteres.

Mødedeltagerne virkede under det to timer lange møde en smule skeptiske ved ideen om lokalt finansierede vindmøller, men det skyldes nok også først og fremmest tanken om eventuelt at skulle være naboer til kæmpevindmøller.

Senere i dag kommer der en video fra mødet, men man kan nedenfor se et interview med en af mødedeltagerne; Henning Mentz fra Bygaden på Orø.

Denne artikel er publiceret den 25. februar 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply