Udsætter udlicitering af Vej og Park – men så skal der findes besparelser i stedet

På sit møde i onsdags besluttede Økonomiudvalget at udsætte en konkurrenceudsættelse af Vej og Park og i stedet nedsætte en såkaldt omstillingsgruppe, som skal finde besparelser for 4,5 millioner kroner.

Som vi tidligere har skrevet her på Holbaekonline.dk, så har lokalpolitikerne og administrationen arbejdet på at konkurrenceudsætte – forstadiet til at udlicitere – Vej og Park, på trods af, at afdelingen giver et pænt årligt overskud i millionklassen.

Siden 2008 har Vej og Park haft 27 millioner kroner i overskud. Penge, som falder på tørre steder i andre af kommunens afdelinger.

Ti uger til at finde besparelser
Omstillingsgruppen, der skal finde måder at spare de 4,5 mio. kroner på, skal bestå af medlemmer fra Udvalget for Klima og Miljø, udvalgte medarbejdere fra Vej og Park, medlemmer fra ledelsen i Vækst og Bæredygtighed herunder afdelingslederen i Vej og Park, samt eventuelt andre relevante bidragsydere.

Besparelserne må ikke, fremgår det af Økonomiudvalgets referat, resultere i serviceforringelser.

Gruppens første møde vil blive afholdt i uge ni, dvs. primo marts og anbefalingerne til million besparelserne – eller effektivisering, som det hedder i Økonomiudvalgets referat, skal ligger klar til behandling på byrådets ordinære møde den 18. maj. Dermed har omstillingsgruppen ca. 10 uger til sit arbejde.

Findes besparelserne ikke -fortsætter konkurrenceudsættelsen
Hvis ikke det lykkes omstillingsgruppen at finde besparelserne, bliver planen om konkurrenceudsættelse af Vej og Park – og dermed forarbejdet til udlicitering, sat igang.

Tema: Udlicitering

Denne artikel er publiceret den 6. februar 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply