Kommunen vil slagte guldkalv

Kommunen har fået udarbejdet en rapport om udlicitering af Vej & Parks område. Foto og collage: Rolf Larsen.

Kommunen har fået udarbejdet en rapport om udlicitering af Vej & Parks område. Foto og collage: Rolf Larsen.


På trods af millionoverskud gennem de seneste mange år – så arbejder Holbæk Kommune på en mulig udlicitering af Vej og Park.

Der er blevet gået stille med dørene i Holbæk Kommune i forbindelse med et ønske om, at udlicitere Vej & Parks-område. I starten af november behandlede Økonomiudvalget sagen på sit møde under det noget anonyme dagsordens-punkt “Beslutning om udmøntning af budgetaftalerne for 2015-2018 og 2016-2019”.

Ifølge den “potentialeafklaring” udarbejdet af konsulentfirmaet Valcon, som Økonomiudvalget og byrådet har fået, forventes det at, “en konkurrenceudsættelse vil kunne bidrage med et potentiale (besparelse -red.) på ca. 4 mio. kr. årligt.

Million overskud
4 millioner kroner årligt, kan lyde som mange penge at spare, men alene i 2014 gav Vej og Park et overskud på 5,523 millioner kroner. Faktisk har Vej og Park siden 2008 givet et overskud på mere end 27 millioner kroner. Penge, som Holbæk Kommune har kunnet bruge på andre områder, hvor der har været behov for penge.

Tallene stammer fra et dokument udarbejdet af chef for Vej og Park, Kim Radmer, og som samtlige politikere i byrådet har modtaget og som Holbaekonline.dk er kommet i besiddelse af.

Vinder selv udbud
Vej og Park er tidligere blevet udsat for at del-opgaver er kommet i udbud. Men her har afdelingen vist, at man er konkurrencedygtig – endda så konkurrencedygtig, at man selv har vundet udbudende. Det er sket ved Vandløbsvedligeholdelse (60%), Drift og vedligeholdelse af Fritids- og idrætsanlæg (100%) og drift og vedligeholdelse af Strandparken (100%).

På trods af overskud og tidligere beviser på, at Vej og Park leverer tilbud der kan trumfe de private tilbudsgivere, så besluttede Økonomiudvalget på sit møde, at Vej og Park konkurrenceudsættes.

Holbaekonline.dk ser over de kommende dage nærmere på arbejdet med udlicitering af Vej og Park, samt andre både aktuelle og historiske udliciteringssager i Holbæk Kommune.

Denne artikel er publiceret den 20. december 2015 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

16 kommentarer

 • Hanne Duelund Larsen

  Er det 1. april ????

 • Det er da kun, hvad man kan forvente fra kommunen. Vågn nu op Holbæk. Man smider da ikke penge væk, vi mangler fem jo i kommunen.

 • Leila Lindtoft

  det er da det værste jeg har hørt hvad tænker de på oppe på den kommune nå jo det tænker på at folk der ikke har kunne få arbejde og får kontanthjælp skal flytte til en anden kommune men at lægge den guldfugl ud til udlicitering må være den største aprilsnar !!!!

 • det må da være en aprilsnar men de tænker måske med r…. tror jeg

 • Det er vanskeligt at tro, at der er tale om en velovervejet tilgang til emnet udlicitering af offentlig service. Det tyder snarere – og meget voldsomt endda – på, at der er tale om et ideologsik korstog for dettes egen skyld snarere end noget andet. Det er på alle måder sørgeligt, at der er politikere og embedsfolk, der er så fastlåste i deres forvrængede virkelighedsbillede, at de med en vis herres vold og magt insistere på at få ført deres våde drømme ud i virkeligheden – uanset de konsekvenser, dette måtte få! Øv med øv på!

 • Benn Kjær

  Sådan en beslutning viser endnu engang at politikerne i Holbæk er økonomi mongoler.
  Det er tydeligvis ikke disse politikere der driver deres privat økonomi, men derimod deres ægtefælle.

 • Lars O.

  Hvis tallene er korrekte, så er det jo direkte dumt og udlicitere Vej & Park. Men nu er Holbæk Kommune og byrådet jo ikke kendt for at tage kloge beslutninger, så det kan ikke overraske.

 • Gudfaderiskuret. Holbæk kommune kan tilsyneladende ikke finde ud af at løse nogen ting selv. Det eneste de formår er at ødelægge alt.

 • Det er jo ren idioti, men sådan er det jo åbenbart i Holbæk kommune!
  Måske vi skulle skifte borgmesteren ud og resten også ved næste kommune valg !

 • julemanden

  Venstre – ved du hvor du har! 🙁

 • Tingene bliver som regel hverken bedre eller billigere ved at udlicitere. Det er at stikke blår i øjnene, at udlicitering er svaret på alt. Når noget fungerer godt, så behold det dog.

 • Juljul

  Syntes det cool det er også lige lovligt sammenspist i Holbæk vej og park de giver jo til deres familie og venner og folk som søger på almindelig måde bliver afvist så udmærket med noget nyt blod i dem boldgade !

 • ??????.. de vil ik ha overskud. .?? Uforståeligt.

 • Henrik Pedersen

  Hvad er begrundelsen for dette?

 • Bob Nohope

  Det er et cirkus i Holbæk og det er skatteyderne som betaler for hele forestillingen.

  Det er jo ingen grænser for hvor “gavmilde” politikerne i Holbæk kommune (Venstre/Radikale og andre..) er når det handler om at skulle give “kontanthjælp” til de forretningsdrivende i Ahlgade + kontanthjælp til Byforum + kontanthjælp til HE Holbæk Erhvervsforum… + omkring 6.5 (2010-2016) mill. Kr i støtte til Holbæk Teater, – 500.000 Kr til medierådgivning vedr. Flyt eller mist din boligstøtte + sponsorer for Pinseevent.. + de tætte bånd mellem Venstre/Radikale og Sjællandske medier…
  Og Holbæk havde da også råd til at have en af de dyreste kommunaldirektører ansat og han fik uden problemer 300.000 Kr. ekstra uden problemer til “ansættelses-samtalen. Og et gyldent håndtryk for flere Mill…

  MON UDLICITERINGEN
  Kommer til at ske til et firma med gode relationer til den politiske magt-elite i Holbæk..?

  Regningen bliver forhåbentlig betalt til det kommende kommunalvalg… 😉

Leave a Reply