2. maj 2024

Tirsdag blev en skæbnesdag for vildkattene i Holbæk Kommune – nu er der nemlig kommet styr på af hvem og hvordan problemerne med vildkattene skal takles.

Et flertal i Klima- og Miljøudvalget har nu vedtaget, at lade Kattens Værn om at tage sig af de vilde katte.

Kattens værn er som navnet siger en organisation som tager sig af vilde katte. Det er en dyrlæge som står i spidsen for denne og til hjælp med de mange vilde katte har hun nogle katteinspektører, som tager ud til folk som dels synes det er synd for de mange vilde katte som går for lud og koldt vand, og dels til folk som synes de er plaget af for mange disse.

Nogle af disse katte bliver indfanget for efter en undersøgelse af katteinspektøren at blive aflivet på stedet på en human måde – ligesom hos dyrlægen – og nogle bliver taget med til Kattens værns hovedsæde og bliver her undersøgt , evt. steriliseret eller kasteret for så senere at blive givet til mennesker som gerne vil have en kat, katte som vel og mærke ikke er for vilde. Nogle af kattene sætter katteinspektøren på fri fod igen hvis han kan mærke på brysterne de har killinger eller de har en øretatovering. Alt sammen noget der kræver professionel arbejdskraft og derfor koster penge.

Hvis kommunen har en ordning med Kattens Værn er det gratis hvis man som borger har problemer med vildkatte, ellers koster det ca 500 kr pr. vildkat.

Holbæk kommune havde indtil 2009 en ordning med Kattens værn, men først i går har Klima-og Miljøudvalget nu efter en hel del læserbreve i den lokale presse, besluttet sig til at genoptage den ordning. To medlemmer i udvalget var indtil i går tilhængere af at få denne ordning tilbage bl.a. Ole Brockdorff, mens tre var tøvende, herunder udvalgets formand, John Harpøth. John Harpøth er ellers medlem af et parti som er kendt for at være meget dyrevenligt. Men nu er han som nævnt sluppet ud af sin kattepine.

1 thought on “John Harpøth slap ud af sin kattepine

  1. Fra: Mogens Wilbert
    Sendt: 25. november 2015 10:51
    Til: ‘olebr@holb.dk’
    Emne: Aftale med Kattens Værn.

    Kære Ole Brockdorff.

    Jeg har netop erfaret, at Holbæk Kommune har besluttet at indgå en aftale med Kattens Værn om indfangning af vilde og herreløse katte i kommunen.

    Jeg ved, fra engagerede mennesker i kommunen, at denne beslutning ikke mindst skyldes, at du har gjort en meget stor indsats for at få sagen igennem. Derfor føler jeg trang til at fortælle dig, at vi her på Kattens Værn, hvor vi har fulgt processen tæt, føler trang til at takke dig for din store og egennyttige indsats. Tusinde tak for det.

    Afslutningsvis skal du for god ordens skyld vide, at Kattens Værn ikke tjener penge på vores kommunale aftaler, faktisk koster enhver indfanget kat os mere end kr. 500,00-, dette beløb dækkes så af vore medlemmer, gaver, arv m.v.

    Vi ser nu frem til at høre fra din forvaltning, så vi sammen kan få skruet en god aftale sammen.

    Endnu engang tak for din indsats, og mange venlige hilsner.

    Mogens Wilbert

    Bestyrelsesformand

    Kattens Værn
    Sandager 11
    2605 Brøndby

    Tlf.:40 42 76 18

Comments are closed.