18. maj 2024

Når byrådet mødes til december, så skal det tages stilling til, om Kattens Værn fremover skal tage sig af de vilde katten i Holbæk Kommune.

Punktet blev behandlet på Klima og Miljøudvalgets møde den 27. oktober og her indstillede Koncerndirektør Erik Kjærgaard Andersen, at der igangsættes en bekæmpelsesindsats af vilde katte i en 1-årig forsøgsperiode. Indsatsen, som vil koste 75.000 kroner, finansieres via driften indenfor vejbeplantning.

Udover en informationsindsats om hvad borgerne, boligforeninger og grundejere selv kan gøre for at undgå at tiltrække katte, blev det også foreslået at administrationen, at der indgås en samarbejdsaftale med Kattens Værn om at indfange og aflive 50-100 katte i løbet af en et-årig forsøgsperiode.

På Klima og Miljøudvalgets møde besluttede et flertal bestående af Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, at det skal undersøges, om indsatsen kan gøres billigere, end de 75.000 kroner.

Et mindretal bestående af Socialdemokraterne ønskede indsatsen gennemført i samarbejde med Kattens Værn.

I dag er det sådan, at det er den enkelte borger, boligforening, ejerforeninger eller lokalsamfund, som selv skal bekæmpe vilde katte. Sådan har det været siden 2009.

Socialdemokraterne går uden om udvalget
De socialdemokratiske medlemmer af Klima og Miljøudvalget, Ole Brockdorff og Ole Hansen oplyser til Holbaekonline.dk, at Socialdemokraterne har fremsendt et forslag til behandling i byrådet. Det kan ikke nås til det næste møde den 11. november, men først til byrådsmødet i december. Her vil de have byrådet til at beslutte, om opgaven med de vilde katte skal overgives til Kattens Værn.

Socialdemokraterne vil dermed gå udenom beslutningen i Klima og Miljøudvalget, hvis ikke udvalget besluttet sig for at give opgaven til kattens værn, og overlade beslutningen til byrådet.