19. maj 2024

Holbaekonline.dk har spurgt byrådsmedlem Bjarne Kongsted (V) om hans mening, om den måde, som man nu to gange har delt penge ud til lokale virksomheder og foreninger gennem “demokratisk afstemning”. Og det er ikke noget han er helt tilfreds med.

– Jeg er lidt loren ved den fremgangsmåde som vi benyttede os af igår og sidste gang. Det lægger jeg ikke skjul på hverken overfor udvalget eller “offentligheden”, herunder pressen!, siger Bjarne Kongsted, der samtidig gør opmærksom på, at det ikke er noget han har drøftet med resten af Venstre endnu.

– For det første er der stor skeptisk fra de fleste borgere, uanset om man “fik noget med hjem” eller ikke! Det skal man lytte til, uagtet man mener, at have opfundet den dybe tallerken endnu engang!

– Vi skal i udvalget have en god, sund og nærende diskusion om dette er den rette måde at bruge borgernes skattepenge på. Mange har vitaminiseret emnet bl.a. i søndagens løb:

Er det demokratisk at store foreninger har større mulighed for at stampe borgere sammen end små foreninger?
Er det demokratisk at borgere kommer denne ene dag på året og ” sætter sit kryds” og så ellers ikke er aktiv på området?
Er det demokratisk at et forsamlingshus kan få et nyt gulv og et andet forsamlingshus ikke har de mest banale ting for at få det hele til at fungere?
Er det demokratisk at bruge skattepenge til private initiativer?

– og flere andre spørgsmål skal diskuteres, siger Bjarne Kongsted.

– Jeg har blot stillet nogle af de spørgsmål som jeg hørte i søndagens løb. Disse og mange andre skal vi forholde os til forinden vi fortsætter med et lignende tiltag. Også uanset formandens holdning. De mange evalueringsskemaer vil blive “dyrket med stor interesse”, siger Bjarne Kongsted til Holbaekonline.dk oven på søndagens seance på administrationscentret i Holbæk, hvor flere trængende foreninger måtte gå tomhændet hjem, fordi de ikke fik stemmer nok til deres projekter, mens andre fik hvad de kom for.

Bjarne Kongsted er medlem af både Udvalget for Kultur og Fritid og Projektudvalget for Demokratieksperimentariet.