3. maj 2024

Holbæk Kommune har sat gang i kommune- og lokalplanlægning for et større solcelleanlæg på Lammefjorden som skal kunne forsyne ca. 5.100 husstande med elektricitet.

Det drejer som en areal på ca. 56 ha. – eller 560.000 m² – som ligger ved Grevingevej, nord for Svinninge-Audebo Kanalen.

Den nye plan vil sikre, at solcellepanelerne opstilles i rækker vendt mod syd med en bestemt afstand, en højde på ca. 2,2 m og en antireflekterende overflade. Videre vil den nye planlægning sikre, at området tilplantes med græs samt udformningen af de afskærmende beplantningbælter, så der sikres et hensyn til omgivelserne og landskabet på Lammefjorden. En del af beplantningen er allerede etableret i form af læhegn i området.

Vejadgangen til den vestlige del af området kommer til at ske fra Grevingevej via den eksisterende adgangsvej til vindmøllerne ved Hagesholm, og vejadgangen til den østlige del af området kommer til at ske direkte fra Grevingevej.

Det forventes, at solcelleanlægget i området vil kunne forsyne ca. 5.100 husstande med el og medføre en besparelse på udledning af ca. 9.700 tons CO2 om året. Solpanelerne i området vil se ud som vist på billedet herunder.

Høring
Planlægningn er sendt i fordebat og det varer frem til og med 6. marts. Herefter vil planforslagene blive udført og de vil blive sendt i offentlig høring i otte uger. Under den offentlige høring vil det igen blive muligt at komme med bemærkninger til planlægningen, inden Byrådets endelige vedtagelse.