5. maj 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Tølløsebanen må ikke blive offer for centraliseringen

Region Sjælland er udfordret på rigtig mange områder. De statslige arbejdspladser forsvinder, uddannelsesinstitutionerne bliver samlet i de største byer og det bliver sværere og sværere at fastholde et anstændigt velfærdsniveau i yderområderne. Den udvikling må og skal vendes, hvis vi vil undgå at Danmark knækker midtover.

Derfor må al snak om lukningen af Tølløse-banen også forstumme nu. Hvis Vestsjælland mister togforbindelsen mellem Tølløse og Slagelse, så er vi kommet endnu et skridt nærmere den totale offentlige udsultning af Sjælland. Det går simpelthen ikke. Vi bliver nødt til at stå vagt om Tølløse-banen, og insistere på at de sjællandske pendlere har ret til ordentlig kollektiv trafik.

Kampen for Tølløse-banen ligger i forlængelse af kampen for at få statslige arbejdspladser til Sjælland, samt flere og bedre uddannelsesmuligheder. Den kamp starter og slutter på Christiansborg. Hvis vi for alvor skal have vendt skuden, så kræver det at politikerne begynder at investere i regional udvikling på Sjælland. Vi har ikke råd til at miste Tølløse-banen, og vi heller ikke råd til at miste flere arbejdspladser i vores område.

Mit råd til Christiansborg-politikerne er derfor enkelt: Kom herud og mærk, hvad jeres beslutninger betyder for vores hverdag. Og skab nogle økonomiske rammer for vores område som gør, at Tølløse-banen ikke skal blive det næste offer for centraliseringen af Danmark.

Med Venlig Hilsen
Kaare Dybvad
Folketingskandidat for Socialdemokraterne i Holbækkredsen