Tips og tricks til det gode billede

Billedet her er taget på grænsen mellem Combodia og Vietnam. bemærk pigens ansigtsudtryk. Foto: Jesper von Staffeldt.

Billedet her er taget på grænsen mellem Combodia og Vietnam. bemærk pigens ansigtsudtryk. Foto: Jesper von Staffeldt.

Ser dit foto ikke altid lige ud som du har forventet , så er der hjælp at hente på Holbæk Bibliotek i dag kl 16.

Her vil den lokale fotograf og grafiker med forretning i Ahlgade Laila Verseman give gode tips fra sig, så man kan skyde bedre billeder med sit kamera.

Måske skulle især det stærke køn læs : kvinderne møde frem , idet Laila i mere end en forstand er kvindefotograf.

Nu skulle man tro at alle kan “skyde” et godt foto , nu her hvor kameraerne er blevet digitale, men så let er det nu ikke.

Først og fremmest skal man kunne “se” et godt billede og så trykke af i det rette øjeblik. Men man skal også sætte sig ind i foto- apparatets manual /vejledning. Og det er ikke altid en helt let opgave, for de fleste manualer ser skræmmende tekniske ud. Men dit apparat kan som regel meget mere end du tror.
Deres udsendte har i et par år undervist i digital foto og billedredigering. Mine elever kunne ikke vente med at komme i gang med at billedbehandle. men inden de fik lov til dette, blev de beordret hjem for at læse fotoapparatets vejledning igennem . Herefter blev de uden instruktion sendt og tage billeder og det var ikke altid lige sjovt at se det de kom hjem med.

Men det vigtigste er ikke at billedbehandle for hvis fundamentet ikke er i orden altså selve billedet svarer det til at male vinduerne på et hus hvor fundamentet er skrøbeligt.

Alt det vil Laila Verseman fortælle om i eftermiddag på Holbæk bibliotek. Som inspiration har Deres udsendte lagt nogle af sine fotos på Holbaekonline.

Her er et par kommentarer:

Billedet øverst i artiklen er taget på grænsen mellem Cambodia og Vietnam, bemærk pigens ansigtsudtryk.

Billedet af de truende sorte skyer som truer de hvide, kan man lægge meget symbolik i, det er taget ud af vinduet i vores hus og efter jeg havde taget det, kaldte jeg på min kone for hun skulle se motivet, men da var det allerede forsvundet.

Billedet af en bisættelse: Her kunne man næsten se et himmelsk motiv: kisten foran, så en lang gang ud til døråbningen , hvor åbningen næsten kunne forestille adgangen til himmerige, mange der har haft en ud af kroppen dødsoplevelse taler jo om en lysende tunnel.

Billedet med de to grise er ikke et trickfoto, men helt ægte og selv ordinære ting som vasketøj kan give et godt motiv. Det er i hvert fald en kvinde med stærk ordenssans som har hængt vasketøjet op.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.

Leave a Reply