2. maj 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen

Nulvækst kan betyde 180 færre offentlige jobs viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Arkivfoto: Rolf Larsen
Nulvækst kan betyde 180 færre offentlige jobs viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Arkivfoto: Rolf Larsen
Nulvækst vil ramme Holbæk Kommune hårdt og betyde knapt 200 færre jobs. Det viser tal som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har offentliggjort.

Finansministeriets beregninger viser, at nulvækst i det offentlige forbrug fra 2015-2020 på landsplan koster 32.000 offentlige ansatte og svarer til en besparelse på det offentlige forbrug på 20 mia. kr. i forhold til det planlagte. Kommunerne vil umiddelbart skulle spare knap 10 mia. kr. og nedlægge over 15.000 job ved nulvækst. Regionerne vil skulle spare 4,4 mia. kr. og nedlægge 7.000 job i 2020.

I en netop offentliggjort analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, har man ved en proportional fordeling i forhold til det offentlige forbrug set på, hvordan nulvækst vil ramme de enkelte kommuner og regioner i Danmark. Og her viser tallene at nulvækst vil ramme Holbæk Kommune med en besparelse på 112 millioner kroner og betyde 180 færre offentligt ansatte indenfor områder som f.eks. børnepasning, folkeskolen og ældreplejen. Der er tale om netto-tal og dermed ikke nødvendigvis tale om antal personer, som skal fyres.

Dokumentation: Sådan rammer nulvækst dit område (.pdf-fil)