15. juni 2024

Reiners Big Band skal spille i Letland. PRfoto.

Reiners Big Band skal spille i Letland. PRfoto.
Reiners Big Band skal spille i Letland. PRfoto.
Den internationale Silver Bells Festival i Letland har helt ekstraordinært inviteret det lokale danseorkester Reiners Big Band til tre store koncerter i dagene 8. – 12. januar.

Det er ikke hver dag, at man ser et dansk bigband som hovednavn på en festival! Men det er lige nøjagtig hvad der dukker op, når man læser på Silver Bells Festivalens hjemmeside. Når Reiners Big Band ankommer til Riga står en repræsentant for festivalen klar til at ledsage orkestrets medlemmer til Letlands næststørste by Daugavpils godt 200 km østpå.

Ifølge kapelmester Finn Reiner, der har haft travlt med at skrive helt særlige bigband-arrangementer til lejligheden, bliver der rigeligt at se til,

Silver Bells Festivalen handler om de bedste håb og ønsker for det nye år, så der er både jule- og nytårssange på programmet. Den første koncert skal spilles i nabobyen Preili. Arrangøren er vært ved en stor middag efter koncerten og herefter går turen tilbage til Daugavpils, hvor Reiners Big Band skal spille for festivalens 2.500 deltagere ved et storslået afterparty.

Daugavpils har siden år 2000 dannet rammen om festivalen, som udover koncerter med symfoniorkestre, kor – og i år altså også bigband – samtidig afvikler en international konkurrence for kor.

På festivalens tredjedag er Reiners Big Band bestilt til at spille et helt særligt repertoire ved Silver Bells Festivalens afslutningsceremoni. Her bliver den sidste sang ABBA´S udødelige ”Happy New Year,” arrangeret for Big Band af Finn Reiner. Vi forventer selvfølgelig medsang fra de flere tusinde festival-sangere, så opbakningen bliver til at tage og føle på, udtaler kapelmesteren begejstret.

Før turen går hjem mandag d. 12. januar bliver der tid til et par timers sightseeing i Letlands hovedstad Riga.