Rygter om asylcenter på Orø

Rygterne svirrer på Orø: Asylansøgere skal indkvarteres midlertidigt på øen. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

Rygterne svirrer på Orø: Asylansøgere skal indkvarteres midlertidigt på øen. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

Rygterne svirrer på Orø – og rygterne vil vide, at der skal være asylcenter på øen i Isefjorden.

På Dansk Røde Kors’ hjemmeside, kan man læse, at der i øjeblikket er så stor en tilstrømning af asylansøgere, at “at udlændingemyndighederne er nødt til at åbne midlertidige indkvarteringspladser med kort varsel for at supplere center-kapaciteten. Det være sig i f.eks. campinghytter og på hoteller”. Der er ifølge Røde Kors tale om midlertidig indkvartering, som spredes over hele landet og oprettes med meget kort varsel. Hvor og hvornår bestemmer udlændingemyndighederne, lige som myndighederne afgør, om Røde Kors eller kommunerne skal stå for den daglige drift på stedet.

Rygter om indkvartering på Orø
Flere læsere har henvendt sig til Holbaekonline.dk for at høre nærmere om rygterne på øen. Holbaekonline.dk har lørdag morgen hverken kunnet få be- eller afkræftet rygterne om midlertidig indvkartering af flygtninge på øen.

Ikke på campingpladsen
Som det fremgår af oplysningerne fra Dansk Røde Kors, så er det bl.a. campinghytter, som man har øje på. Holbaekonline.dk har derfor kontaktet Orø Camping og spurgt, om der skal indkvarteres flygtninge i hytterne. Men her er svaret et pænt nej tak.

Kroen forhandler ikke
Holbaekonline.dk har spurgt direktør Ole Brinkmann fra Orø Kro, om han kender til rygterne om indkvartering af asylansøgere, til det svarer han:

– Orø Kro forhandler ikke med nogen kommune om asylcenter.

Opdateret søndag d. 28.9.2014 med oplysningerne fra Ole Brinkmann, Orø Kro.

Læs også: Kommunen søger boliger til flygtninge – men har ingen planer om asylcenter på Orø

Leave a Reply