Kommunen søger boliger til flygtninge – men har ingen planer om asylcenter på Orø

Holbaekonline.dk har spurgt hos Holbæk Kommune om de kender noget til rygterne om indkvartering af asylansøgere på Orø.

Som vi tidligere har skrevet, så løber der mange rygter på Orø omkring midlertidig indkvartering af asylansøgere. Holbaekonline.dk har forsøgt at få af- eller bekræftet rygterne.

Nogle af rygterne gik på at Orø Kro var udset til at være indkvarteringssted. Men her afviser direktør Ole Brinkmann i en e-mail til holbakeonline.dk, at kroen skulle være i forhandling med kommunen om en sådan plan. Han bakkes op af Holbæk Kommunes kommunikationschef Gudrun Pedersen, der i et svar til Holbaekonline.dk om rygterne siger:

– Holbæk Kommune har ikke sendt forespørgsler af den slags til Orø Kro.

Heller Orø Camping og Hytteby på Nørrestængevej er i forhandlinger om indkvartering og siger til Holbaekonline.dk at man vil “takke pænt nej tak”, hvis man bliver spurgt.

Søger indkvartering til 75 flygtninge
Kommunikationschef Gudrun Pedersen oplyser til Holbaekonline.dk at der er 75 flygtninge, som skal indkvarteres i kommunen.

– I den forbindelse har vi på vores Facebookside spurgt, om der er borgere, som har lyst at udleje værelser til én eller flere flygtninge, fortæller Gudrun Pedersen og fortsætter:

– På den måde håber vi at kunne skaffe boliger og samtidig fremme integrationen.

På Holbæk Kommunes Facebookside kan man læse, at Holbæk Kommune leder efter både store og små værelser og boliger til indkvartering af 75 flygtninge. Skulle man have lyst til at hjælpe, så kan man kontakte Rasmus Nielsen på tlf. 72 36 30 14

Læs også: Rygter om asylcenter på Orø

En kommentar

 • Avatar Hanne Duelund Larsen

  Halløj !!

  Ved kommunen i al almindelighed hvad de forskellige instanser/udvalg foretager sig ??
  Jeg spørger bare ?

  Som en af adskillige aktiviteter (18 igangværende samt 5 underaktiviteter + 9 aktiviteter i “pipelinen” + 1 afsluttet aktivitet) fra DEMOKRATIEKSPERIMENTARIET’s oversigt 2014-2015 er:

  “Inklusion af flygtninge i landsby”, og som – der står – “med nye inddragende og inkluderende metoder blandt landsbyens beboere” skulle finde sted.
  Og det står skrevet, at ansvarlig for aktiviteten er Socialområdets sekretariat (Dan Bjørneboe?) – og i projektgruppen sidder : “Birgitte” og der er ingen politikere “inkluderet”. Dette fremgår af oversigten !

  Samtidig på Facebook søger kommunens Rasmus Nielsen (han har da i det mindste et efternavn) at få spredt disse 75 flygtninge ud over “hele kommunen”.

  Eller måske forventer man i Holbæk Kommune, at en hel landsby vil melde sig til denne opgave, således at der kom til at være sammenhæng med Demokratieksperimentariets aktiviteter.

  Sig mig engang: Er alt hvad der foregår i kommune-regi bare en stor legeplads ??
  Fuldstændig uden sammenhæng : På Facebook / i Demokratiudvalget / blandt politikerne / i forvaltningerne ?????

Leave a Reply