Fuldmåne-nat på Brorfelde Observatorium

Lørdag aften og nat kan man komme til fuldmåne-nat på observatoriet i Brorfelde. Foto: Ole Malling.

Lørdag aften og nat kan man komme til fuldmåne-nat på observatoriet i Brorfelde. Foto: Ole Malling.

Lørdag aften og nat har man mulighed for at opleve fuldmånen helt tæt på Brorfelde Observatorium og være med til at udforske fuldmånens historie og den mystik, der omgiver den.
Man kan bl.a. kigge på månen gennem den store kiggert. Foto: Joe Kniesek.

Man kan bl.a. kigge på månen gennem den store kiggert. Foto: Joe Kniesek.


– Vi kender jo alle sammen månen, der lyser over os. Men hvad ville der ske, hvis den ikke var her? Og hvorfor spiller den så stor en rolle i vores myter? Viglæder os til at inviterer gæster ud til at opleve månen sammen med os i de fantastiske omgivelser på Brorfelde Observatorium, siger Julie K. L. Bouchet, der er leder af Brorfelde Observatorium.

Når mørket falder på vil den professionelle historiefortæller Pernille Stockfleth bringe liv i de gamle myter med de flotte obersvationskupler som kulisse. Hun vil fortælle bloddryppende fuldmånefortællinger, om væsner der ikke tåler dagens lys. Det skal nok blive grufuldt godt!

Astronom, Hans Jørn Fogh Olsen og Brorfelde Observatoriums egen formidler og geolog Mia Bjørg Olsen fortælle måne-‘facts’ om dens historie og menneskets udforskning af den.

Mad må der også til og det i form af “Meteoer”. “UFO’er” – eller eller med andre ord boller med svampefyld, boller med vildtfyld og pandekager med rosenblade og hasselnødder.

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem Brorfelde Observatorium, Brorfeldes Vennekreds og København Astronomiske Forening. Under hele aftenen vil de to foreninger holde åbent i kuplerne, så deltagerne får mulighed for at se og prøve de flotte kikkerter.

Info:
Fuldmåne-nat på Brorfelde
Dato: Lørdag den 12. juli kl. 21:00-02.00

Sted: Brorfelde Observatorium, Observator Gyldenkernes vej 19, 4340 Tølløse

Entré ved indgangen: 100kr og børn under 18 år er gratis ifølge med en voksen.

Parkering: Ved Hovedbygningen (den anden store bygning på vej op ad bakken)

Medbring: sovepose, varmt tøj og varmt fodtøj – og gerne en rød lommelygte (eksempelvis en baglygte til en cykel). Der vil være mulighed for at købe kaffe, the, øl og vand.

Leave a Reply