7. maj 2024

Bandet "Ræve fra Berlin" dukker igen op på Spisestedet Orø med Rockmusik fra de glade tressere. PR Foto.

Bandet "Ræve fra Berlin" dukker igen op på Spisestedet Orø med Rockmusik fra de glade tressere.  PR Foto.
Bandet “Ræve fra Berlin” dukker igen op på Spisestedet Orø med Rockmusik fra de glade tressere. PR Foto.
Igen i år er der Orødag på Isefjordens Perle, og som altid den første søndag i juni måned.

Den dag er transporten gratis med de to færger, vel at mærke hvis man er til fods eller cyklende.

Det er igen et meget omfattende program der bydes på: En vikingesmed holder til ved Orø skole og her kan man prøve at smede en lille ting fra vikingetiden. For dem, som holder af heste er der midt i byen mulighed for at få en ridetur for både børn og voksne, man kan kigge på motorcykler og måske få en prøvetur på en af “cyklerne” hos MC-Island på Brøndevej. Man har også mulighed for at få mættet maven og slukket tørsten hos bl.a Orø kro og Spisestedet Orø og til sidstnævnte er der oven i købet gratis transport frem og tilbage med minibus fra de to færger i tidsrummet 12-16.

Hvis man ikke selv tager cykel med, kan sådanne lejes hos Ø-kontoret midt på øen, men det kræver en rask gå-tur på mindst 1.5 km.

Musik kommer man heller ikke til at savne: Folkedans med spillemandsmusik på Hestebedgård, Jazzmusik på kroen og “Rævene fra Berlin” dukker igen op med god rockmusik på Spisestedet Orø fra kl. 13.

Til sidst skal der lige gives et godt råd, til dem der måtte benytte Orø-Holbæk færgen: Der må i følge Søfartsstyrelsen kun være 98 personer om bord, så lad være med at satse på den sidste færge hjem fra Orø.

Holbaekonline.dk dækker Orødagen og søndag aften mellem kl. 22 og 23 kan man se en lille reportage fra dagen på LokalKanalen (samme sted, som der sendes tegnsprog).