Hold på hat, stok og briller: Orø rundt på 12 minutter

Ta' med Orø rundt på denne Goldwing motorcykel.

Ta’ med Orø rundt på denne Goldwing motorcykel.

Helten i Jules Vernes roman “Jorden rundt på 80 dage” var knap 3 mdr. om at nå jorden rundt, men det var også for mere end hundrede år siden. Vor ”helt” Deres udsendte medarbejder var 12 minutter om at køre Orø rundt. Men hertil er at bemærke, at jeg også havde en erfaren chauffør med, og så foregik turen på en Gold Wing motorcykel, og det her med 12 minutter, det holder nok ikke i byretten.

På motorcyklen havde Benny ”GoldWing” Jensen anbragt et lille action videokamera, og en anden fotograf var Merete Ruud Hansen. Det ser ud som om vi kører meget stærkt men skindet bedrager: Det var sjældent vi kørte over 60 Km/t, for ellers rystede billedet for meget.

Ideen til denne lille turistfilm opstod for lidt over en 14 dage siden, da Deres udsendte Ø-medarbejder sammen med sin bedre halvdel ude at spise på Spisestedet Orø. Her spurgte indehaver Clay Green: “Jesper kan du ikke lave en lille film , som kan ligge på vor hjemmeside, men en hvor man ser andre facetter af øen, end dem man ellers plejer? – Og gerne noget utraditionelt.” Det var jeg helt med på, traditionelle turistfilm og turistbrochurer er ikke lige min kop te.

Hvem er ikke faldet for en flot brochure fra Vesterhavet hvor solen skinner ned fra en blå skyfri himmel?. Jeg har været adskillige gange ved Vesterhavet, og på nær én gang, har det blæst, stormet og regnet!.

Mit spontane forslag var: Lad os se Orø fra en motorcykel. “God ide”, sagde Clay, “kender du en der har en motorcykel?” “Ja” var svaret, det har Benny –GoldWing og han har oven i købet et lille videokamera påmonteret ”cyklen ”. “Så lad os gå i gang”.

Egentlig kunne det jo være en opgave for Visit Holbæk eller Orø, men på den anden side var vi begge opsat på at få filmen klar i år, når turistsæsonen begynder.

Turen starter ved Trækfærgen, vi sætter kurs mod Bybjerg, drejer ned ad Brøndevej, sætter kurs mod Orø Havn med færgeleje, en kort pause og kører herefter tilbage mod Bybjerg igen, svinger til venstre og kører gennem Kattekærstrædet, hvor vi gør et kort ophold ved Hestebedgård og herfra videre til Orø camping, hvor de involverede parter nyder en is, for til sidst at sætte kursen mod “Spisestedet Orø “ved Drivhusene i Næsby, hvor den stod på frokostbuffet.

Denne film er ikke ORØ-TURISTFILMEN, men forhåbentlig en af flere,o g skulle man savne vand og trampestier, så tryk HER.

Filmen bør ses i HD-format , men ikke den største skærm, men næststørste, ellers kan man risikere at blive søsyg.

En kommentar

Leave a Reply