20. maj 2024

Som tidligere omtalt er Holbaekonline.dk begyndt at sende rigtig TV på Lokalkanalen, som kan ses af næsten alle på hele Sjælland og Sydhavsøerne. Men hvad sker der ellers på LokalKanalen?

LokalKanalen kan modtages af alle, som har egen tv-antenne til DVB-T og til kunder hos kabel-tv selskaber som YouSee. Modtager man derimod sine tv-signaler via sattelit fra f.eks. Canal Digital og ViaSat, så kan man ikke se LokalKanalen, med mindre man samtidig tilslutter sit fjernsyn til en almindelig tv-antenne. En sådan kan f.eks. købes i Harald Nyborg for få hundrede kroner og det er ikke svært at sætte den op. Har man allerede en tv-antenne på taget, så kan man tilsutte den igen og tjekke om man kan modtage signalet. Det gøres let ved at lede efter Tegnsprogskanalen – for kan man modtage den, kan man også modtaget LokalKanalen, der sender på samme kanal.

Holbaekonline.dk sender første søndag i måneden kl. 22 og udsendelsen genudsendes efterfølgende mandag og torsdag kl. 8.30.

De to sidstnævnte dage kan man med fordel allerede starte sit tv-kiggeri kl. 8 for på det tidspunkt starter TV-Vestsjælland sine udsendelser og TV-Vestsjælland dækker kommunerne Holbæk, Odsherred,Kalundborg, Sorø og Slagelse. TV Vestsjælland sender desuden fast hver dag kl. 14.30 og har også udsendelser om aftenen.

Foruden TV-Vestsjælland sender også TV- Møn, TV-Sydsjælland og TV-Nykøbing Sjælland på den kanal hvor der er tegnsprog mellem 17-21.

Ingen af TV-stationerne sender deciderede dagsaktuelle lokalnyheder som TV-2/øst, og udsendelserne er selvfølgelig lokalt baserede, men en udsendelse som TV-Sydsjælland producerede om et spændende museum i Glumsø kan godt have interesse også for seere i Holbækområdet, hvis man f.eks. interesserer sig for gamle cykler og fotografiapparater. TV-Møn har produceret en udsendelse om pilefletning og TV-Nykøbing en hel time om orkideer og deres pleje og pasning.

Her på Holbaekonline.dk vil vi prøve at forhåndsomtale udsendelser som kan have interesse for seere i Holbæk kommune og her er der et par smagsprøver:

Torsdag d. 29. maj kl. 8.00 sender TV-Vestsjælland en udsendelse med en Holbæk-gartner, der fortæller hvad der skal plantes I haven nu, samt om Klovnen Njetski, som snart optræder i Holbæk og nyt fra Erhvervsforum.

Kl.16 samme dag fortæller den populære Holbæksanger Lotte Riisholt, om produktionen af sin nye CD.