19. maj 2024

Det var her i den ligge smøge mellem Nygade og Bysøstræde, at en 51-årig kvinde sagde hun var blevet udsat for røveri. Foto: Rolf Larsen.

Det var her i den ligge smøge mellem Nygade og Bysøstræde, at en 51-årig kvinde sagde hun var blevet udsat for røveri. Foto: Rolf Larsen.
Det var her i strædet mellem Nygade og Bysøstræde, at en 51-årig kvinde sagde hun var blevet udsat for røveri. Foto: Rolf Larsen.
En 51-årig kvinde fra Holbæk blev fredag formiddag anholdt og sigtet for falsk anmeldelse.

Kvinden havde anmeldt til politiet, at hun havde været udsat for et røveri onsdag eftermiddag og at hun var blevet frarøvet en skuldertaske med indhold. Røveriet skulle ifølge kvinden være sket i strædet mellem Bysøstræde og Nygade i Holbæk.

Men da politiet efterforskede sagen, kunne de ikke få bekræftet hændelsesforløbet, som kvinden havde oplyst til politiet.

En af de ting, som efterforskerne gjorde var at indsamle og gennemse optagelser fra videoovervågning fra gerningsstedet og røverens flugtrute.

Men ved gennemsynet af optagelserne, kunne politiet hverken se den flygtende røver, eller senere offeret sammen med den ca. 60-årige mand, der hjalp hende umiddelbart efter røveriet.

Den 51-årige kvinde blev fredag anholdt, sigtet og afhørt. Men hun nægter sig skyldig. Hun blev løsladt igen efter afhøringen.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser i øvrigt, at man har fået henvendelse fra et enkelt vidne efter mediernes omtale af sagen, men forventer ikke længere offentlighedens hjælp til at få identificeret manden, der hjalp offeret efter røveriet.

Politiets jurister vil tage stilling til afgørelse i denne sag, når efterforskningen er afsluttet.