9. maj 2024

Forretningsudvalget i Region Sjælland havde i går Tølløsebanen på dagsordenen .
Skulle banen nedlægges og erstattes af busser, en ide som bl.a. bliver bakket op af regionsrådsformanden Jens Stenbæk (V). Men under mødet var der flere medlemmer som synes sagen skulle belyses yderligere og sagen blev sendt til hjørnespark .

Tølløsebanen blev bygget i 1901 og går mellem Tølløse med i alt 4 stationer i Holbæk kommune og Slagelse. Det er en temmelig kompliceret sag fortæller regionsrådsmedlem Nicolai Nicolaisen (A) til Holbaekonline.dk , for staten har planer om at fratage jernbanerne driftstilskud og da det er Regionen som betaler driften , så kunne det betyde ,at den for at betale for en væsentlig dyrere jernbanedrift ( i forhold til busdrift) skulle hen og reducere det såkaldte R-net , hvad Nicolai Nicolaisen finder er en dårlig ide. I øvrigt er dele af banen temmelig nedslidt , og der skal derfor ofres millioner af kroner på at bringe banen op”up to date”.

1 thought on “Tølløsebanen sendt til hjørne

  1. Holbaekonline.dk har spurgt borgmester Søren Kjærsgaard om kommunens stilling til en evt. nedlæggelse af Tølløsebanen. Han svarer : Vi vil gå i dialog med regionen . ( som har ansvaret for banens økonomi)

Comments are closed.