24. februar 2024

Der er fastelavnsarrangementer for både børn og voksne på Orø i denne weekend. Foto: Jesper von Staffeldt.

Der er fastelavnsarrangementer for både børn og voksne på Orø i denne weekend. Foto: Jesper von Staffeldt.
Der er fastelavnsarrangementer for både børn og voksne på Orø i denne weekend. Foto: Jesper von Staffeldt.
Der er fastelavn for både børn og voksne på Orø i denne weekend.

De kristne har deres faste , muslimerne deres ramadan. Begge begreber dækker over det samme: Man skal på den ene eller anden måde ved en tilbageholdende livsførelse i en kort periode vise solidaritet med de dårligst stillede i samfundet. For de kristne drejer det sig om en periode på 40 dage som starter fastelavn og slutter ved påsketid, og i denne periode må man ikke spise kød.

Selv om man først og fremmest forbinder fastelavn med børn og barnlige sjæle, så er fastelavn oprindelig en fest for voksne. Og derfor lever Spisestedet Orø op til det oprindelige med en fastelavnsfest kun for voksne i morgen lørdag, med masser af god mad og mulighed for at røre benmusklerne til musik fra 50’erne og 60’erne, og så kan udenøs også deltage, idet Spisestedet ved drivhusene i Næsby har arrangeret transport til og fra Orøfærgen.

Men om søndagen har både børn og voksne muligheder for at deltage i fastelavnsløjerne: Det sker kl. 12 i Orøhallen på Brøndevej.