15. april 2024

Der er mange muligheder for at slå katten af tønden i denne weekend. Her er det fra sidste års tøndeslagning på IsRosen i Holbæk. Foto: Michael Johannessen.

Der er mange muligheder for at slå katten af tønden i denne weekend. Her er det fra sidste års tøndeslagning på IsRosen i Holbæk.  Foto: Michael Johannessen.
Der er mange muligheder for at slå katten af tønden i denne weekend. Her er det fra sidste års tøndeslagning på IsRosen i Holbæk. Foto: Michael Johannessen.
Der er masser af fastelavns arrangementer i denne weekend.

Lørdag

Kl. 10.00 er der stor fastelavnsfest i Mørkøv Hallen. Det er Mørkøv KFUM, Hånderværker- og Borgerforeningen, Mørkøv IF og Skamstrup IF, der står bag festen. Der kåres bedst udklædte og der serveres fastelavnsboller, kakako og kaffe.

Kl. 14.00 sørger KIF’s venner igen i år for fastelavnsfest i Knabstruphallen. Festlighederne starter kl. 14.00 med tøndeslagning, fastelavnsboller og slik til børnene. Kåringen af kattekonger og -dronninger samt bedste udklædning. Tryllekunstneren Asger Rasmussen underholder med sine magiske trylletriks.

Søndag

Kl. 10.00 er der fastelavnsgudstjeneste med efterfølgende tøndeslagning i Tølløse Kirke. Man må meget gerne komme udklædt og der serveres fastelavnsboller og varm kakako.

Kl. 10.30 holdes der Fastelavnsgudstjeneste i Butterup Kirke, hvor også Felix og kirkens børnekor medvirker. Eftergudstjenesten er der tøndeslagning udendørs, hvorefter der spises fastelavnsboller indendørs.

Kl. 11.00 er der Fastelavnsgudstjeneste i Skt. Nikolai Kirke i Holbæk. Man er velkommen til at møde udklædt til gudstjenesten. Efter gudstjenesten er der tøndeslagning, fastelavnsboller, kaffe og te i Sortebrødreklosteret. Her vil Juniorkoret under ledelse af organist Ellen Hess Thayse synge.

Kl. 12.00 er der tøndeslagning i Orø Hallen. Se mere her.

Kl. 13.00 er der Fastelavnsgudstjeneste i Tveje Merløse kirke og bagefter er der fastelavnsboller og tøndeslagning i Den Gamle Skole.

Kl. 14.00 er der fastelavnsfest hos SEAT Holbæk, Volkswagen Holbæk og Audi Holbæk på Bilbyen 1 i Holbæk. Børnene indeles i to aldersgruppe på 0-6 år og 7-14 år, med tøndeslagning kl. 14.00 med premier til kattekonger og -dronninger. Der servers fastelavnsboller og sodavand.

Kl. 14.00 holder IsRosen i Holbæk både fastelavnsfest og afslutning på denne sæson. Der er to gruppe til tøndeslagning, med præmier til både kattekonger og -dronninger i begge gruppe. Frak kl. 15.00 er der Ishockeyfinaler og Meyerprisen vil blive overragt til en dreng og en pige for “Den bedste kammerat på isen”. Fra Kl. 19.00 er der rideopvisning med islandske heste.

Er der fastelavnsarrangementer, som ikke er kommet med i oversigten? – så fortæl gerne om dem i kommentarfeltet under artiklen.