23. juni 2024

I næste måned åbner Holbæk Kommune hotel med 14 værelser. Der er dog ikke tale om en turismesatsning, men derimod om et tilbud til borgere med plejebehov.

Det nye plejehotel ligger på hvoedgade i Regstrup og meningen er, at det kan være et stop på vejen fra behandling på hospital til eget hjem, ligesom borgere, der i en kortere periode har brug for støtte eller genoptræning, også kan “tjekke ind” på hotellet.

– Der er sådan en umiddelbar logik i tankerne bag plejehotellet, så det glæder mig, at det nu bliver en realitet, siger Pernille Kruse (V), der er formand for Udvalget for Voksne og fortsætter:

– Er en ældre kvinde faldet og har brækket hoften, bliver hun naturligvis behandlet på sygehuset, men efterfølgende kan hun have svært ved at fungere i sit hjem. Nu kan hun komme på plejehotel, indtil hun igen kan klare sig. Sådan er der en masse situationer, hvor midlertidige plejepladser giver rigtig god mening, siger udvalgsformanden.

Pernille Kruse pointerer, at plejehotellet også kan bruges til helt at undgå hospitaler og plejecentre. Sygdomme og skader kan observeres og håndteres, inden de for alvor udvikler sig, og hotellet tilbyder også særlig støtte og hjælp til at genoptræne tabte færdigheder, så brugerne kan fortsætte med at klare for eksempel bad eller madlavning uden at være afhængig af andre.

Holbæk Kommune forventer, at investeringen i de 14 midlertidige pladser vil blive modsvaret af færre udgifter til plejecentre og indlæggelser på hospitaler.

I stedet for piccoloer og tjenere bliver Holbæk Kommunes hotel drevet af social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere, sygeplejersker og terapeuter. I alt 17 medarbejdere, der vil bemande stedet døgnet rundt.

– Vi fik hele 141 ansøgninger til de ledige stillinger, og vi har valgt nogle virkelig dygtige profiler ud. Det er altså et stærkt hold, der står klar til at tage hånd om borgernes individuelle behov og derigennem hjælpe dem til at genvinde deres fysiske og psykiske færdigheder, forklarer Birgit Becker, der er konsulent på ældreområdet i Holbæk Kommune og en af kræfter bag det nye hotel.

Åbent hus
Plejehotellet åbner den 1. marts, men modtager først borgere den 10. marts, så medarbejderne forinden har mulighed for at lære huset og hinanden at kende. Når det er på plads, bliver hotellet formelt indviet af Pernille Kruse. Det sker den 11. marts klokken 14.00.

Den 14. marts slår hotellet dørene op for naboer, samarbejdsparter og alle andre interesserede. Klokken 13.00-15.30 er der uformelle rundvisninger, og kommunen byder på kaffe og lidt sødt.