9. maj 2024

Udvalget for Kultur og Fritid giver 106.000 kroner og en underskudsgaranti på 80.000 kroner til et koncept om en “kunstbro” over kanalen i industrihavnen.

De indledende øvelser er allerede i gang, og kunstneren Mie Olise, der også har malet skibet på administrationsbygningen på havnen, har sammen med tegnestuen Hasløv og Kjærsgaard lavet den første model af kunstbroen.

– Vi ønsker at skabe mere liv på vores nye havneområde. Det er ingen hemmelighed – og det tror vi på, at kunstbroen kan være svaret på. Men kunstbroen har også kunstnerisk format til at blive Holbæks varetegn fremadrettet. Et varetegn, som skiller sig ud og skaber opmærksomhed. Og det ville jo være en kæmpe gevinst for byen, fortæller formanden for Udvalget for Kultur og Fritid, Emrah Tuncer.

Kunstbroens skal primært laves i træ og den skal give byen helt nye gang- og cykelfaciliteter langs med fjorden.

– I arbejdet med broens visuelle udtryk har jeg gjort mig mange overvejelser: Skal broen være ren træ-bro? Hvilke andre materialer kunne jeg forestille mig? Jeg skal gøre mig klart hvilke kvaliteter, der er vigtigst at skabe på broen – for eksempel ophold for udsigt, fortæller Mie Olise om sin kunstneriske proces

Virksomhederne ved kanalen Advodan, Sparekassen Sjælland, arkitektfirmaet Thomas Kullegaard, SOHO, OKK Center samt Jehl Ejendomme bakker op om broen, som kommer til at ligge ved netop disse virksomheder. Alle seks virksomheder har også givet en underskudsgaranti på 20.000 kroner hver.

For at realisere kunstbroen skal der hentes støtte hos diverse fonde og puljer. Og den proces er nu skudt i gang.