21. maj 2024

I eftermiddag er der møde i Økonomiudvalget og her skal sagen omkring den nye sponsoraftale drøftes af udvalgets medlemmer.

Det var Kultur og fritidsudvalget som på sit møde i sidste uge sendte ‘bolden’ videre til Økonomiudvalget, da man ikke ville tage en beslutning om, hvorvidt Holbæk Kommune skal støtte Holbæk B&Is elite-afdeling Nordvest FC med 1,2 millioner kroner om året i tre år – eller 800.000 kroner mere årligt, end den nuværende sponsor aftale.

Som vi allerede har beskrevet her på Holbaekonline.dk, så ser det ud til at den nye sponsoraftale hænger i en meget tynd tråd efter flere politikere har meldt ud at de enten er direkte imod aftalen eller de er meget skeptiske og kræver en meget god forklaring på hvordan Holbæk B&I har kunnet oparbejde et underskud på en halv million kroner i år.

Fodboldklubben får lov til at forklare sig
Borgmester Søren Kjærsgaard, der også er formand for Økonomiudvalget har derfor indkaldt fodboldklubben, som dermed får en mulighed for at forklare sig overfor udvalgets medlemmer på onsdagens møde.

Tidligere har Konservativ Folkepartis Bjarne B. Hansen udtrykt stor skepsis og sagt at han vil have en “umanerlig god forklaring” hvis han skal kunne gå ind for en sponsoraftale. Også løsgængeren Jens Munch-Steensgaard har givet udtryk for skepsis overfor indgåelse af en ny sponsoraftale. Begge er bange for, at en redning af Holbæk B&I vil skabe præcedens.

Gør ingen forskel
Men flere byrådsmedlemmer som Holbaekonline.dk har talt med inden mødet i dag fortæller, at Holbæk B&Is forklaring ikke umiddelbart kommer til at ændre deres syn på aftalen.

Danske Folkepartis John Harpøth holder fast i det han tidligere har sagt til Holbaekonline.dk, nemlig at han og partiet afviser at indgå en ny sponsoraftale med fodboldklubben, også selvom Holbæk B&I har en god forklaring på sit økonomiske kaos på eftermiddagens møde. Under alle omstændigheder vil Dansk Folkeparti have byrådet til at se på sagen.

Socialdemokraternes Sine Agerholm siger:

– Mødet får ikke os (Socialdemokraterne -red.) til at bevilge ekstrapenge til fodboldklubben. De argumenter som bliver fremført på mødet kan i bedste tilfælde få os til at overveje at sende sagen tilbage til Kultur- og fritidsudvalget, og da der ikke er afsat flere møder i dette udvalg i år, så må det være det nye byråd som skal tage stilling til sagen.

Enhedslisten siger også nej
Og skal det nye byråd tage stilling til sagen, så har Enhedslisten, der har to medlemmer i det nye byråd, allerede besluttet sig:

– Enhedslisten vil stemme imod et forslag om at Holbæk Kommune skal give et stort tilskud til Holbæk Fodboldklub for at dække deres underskud. Enhedslisten mener ikke, at der skal gives kommunalt tilskud til professionelle klubber, de må søge private sponsorer, siger Enhedslistens Kontaktperson, Bodil Dalbro til Holbaekonline.dk.

Tema: Nordvest FC i økonomiske problemer