14. april 2024

Efter flere runder i udvalg og på møder, skal det nye byråd tage stilling til sponsoraftalen med Holbæk B&I. Grafik/foto: Rolf Larsen.

Det er ikke alle politikere der går ind for at give 800.000 kroner mere om året i støtte for at holde Nordvest FC kørende.  Grafik/foto: Rolf Larsen.
Det er ikke alle politikere der går ind for at give 800.000 kroner mere om året i støtte for at holde Nordvest FC kørende. Grafik/foto: Rolf Larsen.
Det ser ikke ud til at blive nemt at mønstre et flertal for en ny aftale mellem Holbæk B&I og Holbæk Kommune om at sponsorere klubbens elite-afdeling Nordvest FC. Holbaekonline.dk har spurgt flere politikere i Holbæk Byråd om deres holdning til aftalen.

Et underskud på 907.000 kroner og en overhængende fare for konkurs skal afhjælpes med en sponsoraftale med kommunen på 1,2 millioner kroner om året i de næste 3 år.

Det er 800.000 kroner mere om året, end den nuværende sponsoraftale giver klubben, der har et hold i landets tredje bedste række, 2. division.

Men da Kultur & Fritids udvalget skulle tage stilling til sagen mandag i sidste uge, var medlemmerne så uenige, at de valgte ikke at tage stilling til sagen, men i stedet sende den videre til Økonomiudvalget og Byrådet.

Holbaekonline.dk har spurgt partierne i byrådet, hvad deres holdning er til den nye sponsoraftale – og om de er for eller imod den.

Konservativ Folkepartis Bjarne B. Hansen siger til Holbaekonline.dk:

-Jeg vil ikke bevilge de ekstra penge, uden jeg får en ualmindelig, og jeg gentager, umanerlig god forklaring på hvordan klubben er endt i det økonomiske morads. Bevilger vi denne klub ekstra penge kan det danne præcedens.

Heller ikke Socialdemokraternes Steen Klink er særlig begejstret for udsigten til, at kommunen skal forhøje sponsoratet til Holbæk B&Is eliteafdeling:

– Desværre syntes enkelte medlemmer af udvalget (Udvalget for kultur og fritid -red.), at det var en god idé.

Han hæfter sig også ved underskuddet i klubben:

– Man tror, at det er løgn – der har simpelt hen ikke været styr på noget som helst.

Dansk Folkeparti afviser helt at indgå en ny sponsoraftale med fodboldklubben, på spørgsmålet om partiet vil støtte sådan en aftale, siger gruppeformand John Harpøth kort og kontant:

– Svaret er nej.

Og han vil ikke nøjes med en behandling i Økonomiudvalget:

– Sagen skal helt sikkert i byrådet, hvis ikke så kræver vi den behandlet der.

Løsgængeren Jens Munch-Steensgaard hælder også til et nej:

– Umiddelbart bliver det et nej, siger Jens Munch-Steensgaard til Holbaekonline.dk, men fortsætter:

– Men jeg skal lige hjem og læse tingene igennem en gang til. Siger vi ja er jeg bange for det danner præcedens.

Socialistisk Folkepartis Jørn F. Christiensen siger:

– Jeg synes ikke det er det nuværende byråd som skal tage stilling til sponsorpenge, men det nye. Hvis det gamle skal, så vil jeg nok enten undlade at stemme eller stemme imod, siger han, men understreger at han kun taler på egne vegne.

Liberal Alliance er afventende:

– Jeg forbeholder mig min stilling indtil jeg i de rette politiske fora har haft mulighed for at høre og drøfte perspektiverne, så jeg ønsker ikke at fremkomme med nogen signaler på nuværende tidspunkt, siger Kenny Jensby til Holbaekonline.dk

Det Radikale Venstres Emrah Tuncer, der også er formand for Udvalget for Kultur og Fritid har til Nordvestnyt sagt:

– Realitet er jo, de konkurs, hvis vi ikke gør noget.

Han mener også, at det er nødvendigt at redde fodboldklubben, hvis det skal give mening at bygge en ny kæmpestor arena:

– Jeg synes personligt, at tingene hænger sammen. Hvis man vil Arenaen må man også hjælpe klubben, siger Emrah Tuncer til Nordvestnyt efter mødet i Kultur og Fritidsudvalget.

Blandt partierne i byrådet er det kun Venstre der ikke har ønsket at kommentere sagen.

Gruppeformand Pernille Kruse:

– Jeg [har] ingen kommentar.

Sponsoraftalen er på dagsordenen ved Økonomiudvalget møde på onsdag.

Tema: Nordvest FC i økonomiske problemer