14. april 2024

Arkiv foto: Rolf Larsen.

Holbæk Bibliotek i Nygade vil holde længere åbent i en forsøgperiode. Arkiv foto: Rolf Larsen.
Holbæk Bibliotek i Nygade vil holde længere åbent i en forsøgperiode. Arkiv foto: Rolf Larsen.
I det nye år kommer dørene til at være mindre låste på Holbæk Bibliotek. Åbningstiderne bliver nemlig udvidet frem til foråret, både i de tidlige morgentimer og på søndage.

Et nyt forsøg med selvbetjening giver længere åbningstider på biblioteket i Holbæk.

Forsøget, der kører frem til foråret, betyder at biblioteket i Nygade allerede åbner dørene klokken 08.30, ligeosm man vil holde åbent om søndagen mellem kl. 13.00 og 16.00.

– Vi lavede en brugerundersøgelse i starten af året, og blandt de adspurgte var der bl.a. et ønske om at få mere adgang til biblioteket. Det nye forsøg med de udvidede åbningstider, er altså et initiativ, der skal imødekomme brugernes ønske, fortæller Rikke Rørbeck Drustrup, der leder af hovedbiblioteket.

I de udvidede åbningstider vil personalet kun være begrænset tilstede og det vil ikke være muligt at spørge bibliotekarer til råds. Brugerne skal derfor betjene sig selv.

– Selvom det nye initiativ bliver med begrænset personale, så giver det nye initiativ mere fleksibilitet for brugerne. For studerende, der bruger bibliotekets rum til arbejdsplads og for børnefamilier, der vil bruge børnebiblioteket. Eller for brugere, der vil bestille materialer på bibliotekets computere eller blot sidde i en sofa og læse, forklarer Rikke Rørbeck Drustrup.

Frivillige passer biblioteket

Det er frivillige, som står for at holde dørene åbne på søndage i det nye år. Og de frivillige vil desuden sørge for, at stemningen bliver rar og hyggelig, når brugerne lægger et besøg forbi Holbæk Bibliotek på søndage.

– Jeg synes, det er rigtigt fint, at det er lykkedes at samle frivillige nok til at genoptage søndagsåbningen. Det nye initiativ giver brugerne nogle nye muligheder for at betjene sig selv i de tidlige morgentimer og på søndage, slutter Rikke Rørbeck Drustrup.