21. april 2024

De store stykker stof, som ved sidste storm var skyld i at vinden rigtig kunne hive fat i stilladserne, er blevet rullet sammen. Her er det blok 11, som sidst blev evakueret i to dage på grund af nedstyrtningsfare for stiladserne. Foto: Rolf Larsen.

De store stykker stof, som ved sidste storm var skyld i at vinden rigtig kunne hive fat i stilladserne, er blevet rullet sammen. Her er det blok 11, som sidst blev evakueret i to dage på grund af nedstyrtningsfare for stiladserne. Foto: Rolf Larsen.
De store stykker stof, som ved sidste storm var skyld i at vinden rigtig kunne hive fat i stilladserne, er blevet rullet sammen. Her er det blok 11, som sidst blev evakueret i to dage på grund af nedstyrtningsfare for stiladserne. Foto: Rolf Larsen.
Den voldsomme storm, der den 28. oktober i år fejede ind over vores område, resulterede i, at beboerne i boligblokke i Ladegårdsparken i Holbæk måtte evakueres fordi stilladserne rundt om blokkene var ved at vælte sammen.

En af de helt store årsager til, at vinden kunne hive og slide så meget i stilladserne på boligblokkene var, at der var hængt store stykker stof op på stilladserne. Stoffet fungerede som kæmpe store sejl, som vinden rigtig kunne hive fat i.

I håb om, at situationen ikke gentager sig, har man i dag arbejdet på højtryk for at fjerne de store stof-stykker. Dermed håber man, at vinden ikke kan få fat i stilladserne. Stofstykkerne er dog kun fjerne fra nogle af blokkene.