30. maj 2024

Både Orø-Holbæk færgen og her Østrefærge indstiller sejladsen på grund af det voldsomme vejr. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

 Både Orø-Holbæk færgen og her Østrefærge indstiller sejladsen på grund af det voldsomme vejr. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.
Både Orø-Holbæk færgen og her Østrefærge indstiller sejladsen på grund af det voldsomme vejr. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.
Beboerne på Orø kan her til eftermiddag og aften rigtig få lov til at føle, at de bor på en ø.

Øens livsnerver – Holbæk-Orø Færgen og Østrefærge – har nemlig begge indstillet sejladsen på grund af uvejret.

Det voldsomme vejr giver problemer for begge færger, der ellers stort set aldrig standser sejladsen på grund af vejrforhold.

Men torsdagens vejr bringer ud over storm og vindstød op til orkanstyrke, også forhøjet vandstand med sig. Det kan drille sejladsen for især Østrefærge.

Det vides i skrivende stund ikke hvornår færgerne genoptager sejladsen. Østrefærge har dog meddelt, at man ved 17-tiden genoptog sejladesen på forsøgs basis og man har hentet nogle ‘strandede’ Orøborgere på Hammer Bakke-siden.

9 thoughts on “Orø isoleret – ingen færgesejlads

 1. kl.17. Østre færge meddeler de har genoptaget sejladsen på “forsøgsbasis” og har hentet nogle strandede Orøborgere på Hammer Bakke siden.

 2. Der er et træ som er røget ned i et sommerhus på Brøndevej på Orø.Vi kender pt ikke adressen

 3. Østre Færge sejler, men venter til der har samlet sig tilstrækkelig mange på Hammer Bakke siden før man sejler. Med al mulig forbehold så sejler færgen frem til midnat. Om den også sejler i morgen kan man pt. ikke tage stilling til, der er jo varslet kraftig højvande i morgen

 4. fredag 8.33 : Orøfærgen sejler stadig ikke, Østre Færge sejler stadig, men forventer kun at sejle en gang til, p.g.a. forhøjet vandstand.

 5. Der er udbrudt brand i en transformerstation på Vestre Strandvej 68 på Orø og brandvæsenet er inden da kaldt ud til en bygningsbrand ved Orø Camping

 6. 2/ 3 dele af Orø Camping står under vand , campingvognene ligner nu mere husbåde

 7. Ildebranden på Campingen er slukket med en håndslukker inden brandvæsenet kom.Der var gået ild i Kiosken på grund af en kortslutning. Til Holbaekonline.dk siger campingejeren Henrik : Jeg har hørt om skaderne , jeg kan desværre ikke komme over til Orø, men har folk der ser efter pladsen.
  Med de skader der er sket, giver det mig ikke lyst til at fortsætte til næste år

 8. Østre færge : Har talt med færge-Svend : Østre færge kommer ikkke til at sejle de næste par timer, vandet stiger stadig , så man ikke kan køre hen til færgelejet.
  Følg udviklingen på Holbaekonline.dk

Comments are closed.