29. maj 2024

Brøndbys daværende anfører Dennis Rommedahl på hårdt arbejde i pokal-kampen mod Nordvest FC den 29. august 2012. Foto: Rolf Larsen.

SuperLiga-hold på besøg i Holbæk bliver almindeligt, hvis H B&Is ambitioner om at spille i SuperLigaen bliver til noget. Her er det Brøndbys daværende anfører Dennis Rommedahl, som må arbejde for sin løn, da Brøndby mødte Nordvest FC på Holbæk Stadion i 2012. Foto: Rolf Larsen.
SuperLiga-hold på besøg i Holbæk bliver almindeligt, hvis H B&Is ambitioner om at spille i SuperLigaen bliver til noget. Her er det Brøndbys daværende anfører Dennis Rommedahl, som må arbejde for sin løn, da Brøndby mødte Nordvest FC på Holbæk Stadion i 2012. Foto: Rolf Larsen.
Holbæk B&Is elite-afdeling, Nordvest FC satser på at komme til at spille i SuperLigaen.

Det bedste hold i eliteafdelingen, 1. herre senior, spiller i øjeblikket i 2. Division.
og en af de betingelser som kommunen har sat i aftalen er “at herreeliteholdet (nuværende kaldenavn Nordvest FC) som minimum spiller i 2 division, så længe aftalen løber”.

Men holdet har ambitioner om at komme til at spille mod de allerbedste hold herhjemme. Det kan man læse i den aftale, som Holbæk Kommune har forhandlet med Holbæk B&I og som nu venter på, at blive godkendt af byrådspolitikerne.

Aftalen skal give Holbæk B&I en sponsorstøtte til elite-afdelingen på 1,2 millioner kroner om året – eller 800.000 kroner mere end klubben modtager i dag.

Pengene skal bruges til at drive Elite-afdelingen og udvikle den. En udvikling, der altså gerne skal ende med, at holdet kommer i SuperLigaen.

Under afsnittet “Baggrund og formål” hedder det således:

“HB & I ønsker, med bl.a. kommunal støtte fra Holbæk kommune, at lave en målrettet indsats for på sigt at spille i superligaen”.

Til det vil man bruge de spillere, som Holbæk B&Is store talentudviklingsarbejde udvikler – ganske som man gør i dag på 2. Divisions-holdet:

“en væsentlig del af spillerne på HB & I’s divisionshold rekrutteres dels via HB & I’s egen fødekæde – dels fra andre klubber i Holbæk Kommune”.

Det er store ambitioner for det nordvestsjællandske fodboldhold, der selv kalder sig “Hele regionens hold”.

Nordvest FC var for to år siden tæt på at rykke op i 1. divion – en række under SuperLigaen – da holdet vandt 2. Division Øst og måtte ud i to play off-kampe mod FC Blokhus fra 2. Division Vest. Der var nemlig kun en oprykningsplads på grund af regelændring. Begge kampe endte uafgjort og på grund af bedre score i sæsonen, var det FC Blokhus der rykkede op, mens Nordvest FC måtte blive tilbage i 2. Division.

Med ambitionerne om at komme til at spille i den allerbedste række herhjemme, så vil der også være brug for et nyt stort stadion, som kan rumme de tusindvis af fodboldfans, der måtte komme fra nær og fjern for at se holdet spillet.

Det er op til byrådet at vedtage samarbejdsaftalen med Holbæk B&I, hvis det ikke sker, er der en mulighed for at klubben går konkurs og Nordvest FC bliver tvangsnedrykket til Sjællandsserien.

Læs også: Her er aftalen om 1,2 millioner kroner

Tema: Nordvest FC i økonomiske problemer