19. april 2024

Efter flere runder i udvalg og på møder, skal det nye byråd tage stilling til sponsoraftalen med Holbæk B&I. Grafik/foto: Rolf Larsen.

Holbæk B&I og Holbæk Kommune er blevet enige om en samarbejdsaftale, der giver fodboldklubben 800.000 kroner ekstra om året til elite-afdelingen Nordvest FC. Grafik/foto: Rolf Larsen.
Holbæk B&I og Holbæk Kommune er blevet enige om en samarbejdsaftale, der giver fodboldklubben 800.000 kroner ekstra om året til elite-afdelingen Nordvest FC. Grafik/foto: Rolf Larsen.
Holbæk Kommune og fodboldklubben Holbæk B&I har forhandlet sig frem til en samarbejdsaftale, som giver fodboldklubben 1,2 millioner kommunalekroner årligt til elite-afdelingen, der i dag går under navnet Nordvest FC, men som skal skifte navn, hvis aftalen vedtages.

Den 12 sider lange samarbejdsaftale listes en lang række krav, forpligtelser og ydelser.

Aftalen var mandag på dagsordenen hos Udvalget for Kultur og Fritid, men her valgte udvalgets medlemmer ikke at tage stilling til aftalen og i stedet sende den videre til behandling i Økonomiudvalget og byrådet.

I aftalen kan man bl.a. se hvad Holbæk B&I skal gøre for kommunen, for at få den tiltrængte økonomsike støtte:

– At HB & I ikke drives med fortjeneste for øje
– At herreeliteholdet (nuværende kaldenavn Nordvest FC) som minimum spiller i 2 division, så længe aftalen løber.
– At klubben ændrer elitedivisionsholdets kaldenavn ”Nordvest FC”, så ordet ”Holbæk” får en fremtrædende
placering i navnet. Det skal ske senest fire uger efter aftalen er indgået.
– At Holbæk B&I afleverer en opgørelse over budget og udgifter hver måned til Holbæk Kommune.
– At Holbæk B&I giver gratis adgang for kommunens børn og unge under 18 år til samtlige divisionskampe på Holbæk Stadion
– At Holbæk B&I aktivt arbejder for at Holbæk kommune eksponeres i TV og landsdækkende medier i forbindelse medklubbens kampe i divisions- og pokalkampe.
– At Holbæk B&I eksponerer Holbæk Kommune på officiel plakat, i program, på tryksager og på alt andet markedsføringsmateriale.
– At Holbæk B&I markedsfører Holbæk Kommune i form af logo på hjemmeside, samt på spilletøj og træningstøj
– At klubben sikrer eksponering af Holbæk Kommune via stationære bander og/eller rullebander med teksten ”Holbæk Kommune støtter sporten”, som placeres i den bedst mulige kameravinkel i forbindelse med alle hjemmekampe.
– At Holbæk B&I omtaler Holbæk Kommune på klubbens hjemmeside
– At minimum 3 spillere fra HB & I’s hold i den bedst placerede række og eventuelt sportschefen mindst 1 gang årligt uden beregning besøger alle skoler og SFO’er i Holbæk Kommune, som ønsker det, for at sætte fokus på idræt og bevægelse.

Dokumentation: Hele aftalen mellem Holbæk B&I og Holbæk Kommune kan læses her (.pdf fil).

Tema: Nordvest FC i økonomiske problemer

5 thoughts on “Fodbold: Her er aftalen om 1,2 millioner kroner

 1. På Holbaekonline.dk undrer vi os over man på kommunens hjemmeside kan finde dette dokument for i samarbejdsaftalen i punkt 12 står der :
  12. Tavshedspligt og fortrolighed
  1. Indholdet af nærværende aftale betragtes som fortroligt og må ikke af nogen af Parterne
  videregives til tredjemand eller offentligheden, uden at den anden Part er blevet hørt. Særligt
  bemærkes, at Holbæk Kommune er omfattet af reglerne om fortrolighed og tavshedspligt i
  forvaltningsloven samt reglerne om aktindsigt i offentlighedsloven

 2. Jeg undrer mig mere over, at kommunen har penge til et sådant arrangement, når det forøgede ø-tilskud røg direkte ned i kommunekassen i stedet for til at gøre Orø-Holbæk færgen bedre, fx ved at Orø-boerne gratis kunne tage bilerne med over. Det er det eneste stykke “betalingsvej” i Holbæk Kommune, og når kommunen i forvejen tjener penge på Orø, så synes det vel rimeligt, at nogle af pengene kunne gå til bedre forhold til Orø-boerne i stedet for at støtte en idrætsforening, der har levet over evne!

 3. Linket virker ikke til:
  “Hele aftalen mellem Holbæk B&I og Holbæk Kommune kan læses her (.pdf fil).”
  Jeg vil meget gerne se den aftale…

Comments are closed.