19. april 2024

Socialdemokraten Steen Klink sammenligner borgmesteren Søren Kjærsgaard med kejseren i H.C. Andersen eventyret. Grafik: Rolf Larsen.

Socialdemokraten Steen Klink sammenligner borgmesteren Søren Kjærsgaard med kejseren i H.C. Andersen eventyret. Grafik: Rolf Larsen.
Socialdemokraten Steen Klink sammenligner borgmesteren Søren Kjærsgaard med kejseren i H.C. Andersen eventyret. Grafik: Rolf Larsen.
Tidligere gruppeformand i Venstre, Carsten Andersen, kalder i en facebook-besked Steen Klinks læserbrev ‘Borgmesterens nye klæder’ for ‘useriøst’.

Steen Klink sammenligner i et læserbrev, som har været bragt her på Holbaekonline.dk borgmester Søren Kjærsgaard og Arena-projektet med H.C. Andersen berømte eventyr ‘Kejserens nye klæder’.

I læserbrevet skriver Steen Klink bl.a.: “I Holbæk bor en borgmester, som holder så uhyre meget af smukke nye klæder, at han gerne giver kommunens penge ud for at blive pyntet.” og han fortsætter: “Han satte derfor sin forvaltning til at sy en kåbe – kaldet Holbæk Arena, bestående af penge fra det lokale erhvervsliv, fonde, offentlig privat partnerskab, salg af Holbæk Have og en masse skattekroner”.

Borgmesteren beslutter sig i historien for at vise sin kåbe frem sammen med sine kammerherrer og hofnarre, der i Steen Klinks historie er henholdsvis “udvalgte Venstrefolk” og “de blå SF’ere”

Men en lille dreng udbryder “Han har jo ikke noget på, der er slet ingen penge”…

Men sammenligningen med H.C. Andersen eventyr er Venstres tidligere gruppeformand, Carsten Andersen, ikke tilfreds med. Han kalder den for “useriøs”.

I et indlæg på Facebook til Steen Klink skriver Carsten Andersen bl.a.:

“Dit indlæg er noget af det mest useriøse, som jeg har set i denne valgkamp.”

Og Carsten Andersen fortsætter:

“S (Socialdemokraterne – red.) har hele tiden sagt, at I går ind for Arenaen, og nu ser det nærmest også ud til at, at I løber fra dette”.

Han opfordrer socialdemokraterne til at kigge på andre kommuner, hvor socialdemokrater samarbejder med andre partier, men skriver så: “men det kan I næppe nå at lære inden den 19. november, så tag i bare fire år mere i opposition, så I samlet kan nå op på 24 år uden indflydelse”.

Men Steen Klink holder fast. I et svar til Carsten Andersen skriver han:

“Kære Carsten Socialdemokraterne har langt hen ad vejen sagt, at man kunne bakke op om Holbæk Arena, hvis der IKKE blev brugt skattekroner dertil”.

“Det økonomiske incitement er smuldret. Erhverslivet bidrager ikke, Holbæk Have kunne ikke sælges, evt. fondsmidler er fugle på taget, der såkaldte OPP koster millioner og atter millioner for skatteyderne… så i alt i alt, der er kun skattekroner tilbage. Og det har I da kunne finde ud af at bruge – – der er allerede lagt 20 mill. kr. ind til drift fra 2014 – og videre”.

Læs også: Læserbrev: Borgmesterens nye klæder