21. april 2024

15-årige Marcus Ian Petersen blev lørdag Danmarksmester i Judo i -55 kg U18 A række ved mesterskaberne i Ry.

Marcus, der er dene ene af ‘judotvillingerne’ fra Svinninge har med lørdagens sejr lavet lidt af en historisk bedrift. Han har nemlig i løbet af dette kalenderår opnået ikke mindre en fem mesterskaber: Nordisk Mester (maj), Dansk Mester (november), Dansk Mester for U17 Hold (november), Sjællandsmester (april), Sjællandsmester for hold (oktober). Til samtlige mesterskaber har han i øvrigt vundet alle sine kampe.

Men ikke kun herhjemme, har Marcus Ian Petersen gjort det godt. Også i udlandet, har Svinninge-drengen gjort sig bemærket med en sølvmedalje til HT16 i Hamborg, Tyskland, en 5. plads til Venray i Holland og bronze til Budo Nord i Malmø, Sverige.

Ingen tvivl om, at 2013 har været et godt år, som Marcus Ian Petersen vil huske.

Marcus’ tvillingebror, Jacob Theis Petersen har også haft en flot år med fire ud af fem mesterskaber. Han Danmarks Mesterskabet men kan se tilbage på et godt år, som bl.a. har budt på guld i Skotland, guld til Budo Nord, Guld til HT 16 og en bronze til stævnet i Venray.