30. maj 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Specialiserede uddannelser til Holbæk

Holbæk har i en længere årrække set stadig flere uddannelsesinstitutioner forlade byen. Universiteterne samler uddannelser i såkaldte campus strukturer, ud fra en grundlæggende idé om stordriftsfordele. Hvis vi skal vende denne udvikling, og stadig sørge for at unge kan uddanne sig i Holbæk, er vi nødt til at tænke i nye baner.

Specialisering er løsningen. Universiteterne vil kun oprette en uddannelse i Holbæk, hvis de kan se vi har nogle særlige kompetencer på området. Der skal være netværksfordele, så uddannelsesinstitutionerne kan få glæde af den praktiske erfaring der ligger hos erhvervsliv og frivillige organisationer, som uddannelsesinstitutionen omvendt kan levere dygtige og velkvalificeret arbejdskraft til.

Vi vil derfor arbejde for at få en uddannelse i turisme til Holbæk. I Holbæk Kommune, vil universiteterne finde et unikt naturområde, med adgang til både skov og fjord. Vi har eftertragtede sommerhusområder, og rige muligheder for at videreudvikle vores sportslige og kulturelle tilbud. Vi har altså en styrkeposition indenfor turisme- og oplevelsesindustrien, som kan få universiteterne til at hive rødderne op og flytte herud.

Erfaringen viser, at det godt kan lade sig gøre. Syddansk Universitet har placeret en uddannelse inden international turisme og fritidsmanagement i Kolding, og en uddannelse i hotelmanagement i Esbjerg. Hos UCSJ i Roskilde, har man tilmed en ”leisure management” uddannelse, der er målrettet turisme, kunst, kultur og sport.

Hos Det Konservative Folkeparti, mener vi at det er en vigtig brik i vores vision om at gøre Holbæk til en kur- og kulturby. Med de nyuddannedes specialiserede viden, vil vi kunne arbejde videre på at gøre området attraktivt for turister, og samtidigt til et mere attraktivt sted for tilflyttere. På den måde vinder alle.

Henrik Lystbæk
Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti