20. april 2024

Efterårsferien står i skraldets tegn på Holbæk Museum.

I efterårsferien kan familie på en sjov og lærerig måde få svar på spørgsmål som Skal den tomme pizzabakke smides i papcontaineren eller i restaffald? Hvad sker der med kartoffelskrællerne og æbleskroget, når skraldebilen henter bioaffald? Kan det aflagte badedyr fra i sommers genanvendes eller ender det sine dage på lossepladsen?

Holbæk Forsynings A/S’ nye besøgstjeneste for skolelever står onsdag og torsdag fra kl. 10 – 15 for forskellige lege og aktiviteter på Holbæk Museum.

Man kan f.eks. se hvor god man er til at sortere affaldet rigtigt i de forskellige skraldespande.

Holbæk Museum danner i efterårsferien også rammen om andre udstillinger og aktiviteter med affald og genbrug som omdrejningspunkt. Der er blandt andet mulighed for at lave smykker af brugte cykelslanger.

1 thought on “”Gå lige ud med skraldet” – lær om skrald og genbrug

  1. Hatten af for os der gør meget for at genbruge og værne om naturen. DR2 d.13.10 “Søndag live” ca. 1 time 13 min. inde i programmet: En DR. medarb. følger Miljøminister Ida Auken rundt til genbrugspladser, for at tjekke forbrugernes sortering af skrald. På et tidspunkt i ministerbilen bliver Ida Auken spurgt: Nu har vi kørt rundt i 20 min. – er det for at få tiden til at passe til næste sted? Intet svar. DR. medarb. fortsætter: Er det ikke fråds at bruge brændstof på den måde? Nu virker Ida Auken arrogant da hun siger: Spørg mig om noget seriøst! Jeg var målløs! Hvis en minister IKKE kan fremkomme som et godt eksempel, hvordan kan hun, Ida Auken, så tale om genbrug, forurering og resursespild når hun ikke selv er med på ideen ??? Tænk hvis alle ministerbiler gør det samme ?? Var det en opgave for Green Peace ???

Comments are closed.