19. april 2024

Med smartphonen i hånden, kan børn og barnlige sjæle nu gå på opdagelse blandt de seks vægmalerier i udstillingen ‘hvor langt væk er horisonten?’.

Det sker gennem et spil, som er lavet for at fange børnenes interesse og gøre kunsten mere tilgængelig og som guider deltagerne ved hjælp af en app, som man henter til sin telefon.

-Vi håber, at spillet kan give hele familien en god oplevelse sammen i efterårsferien, hvor de samtidig får mulighed for at forholde sig til kunsten på en sjov og legende måde, siger kunstfaglig koordinator Sisse Østergaard Pedersen og fortsætter:

– Der er ingen rigtige eller forkerte svar på de spørgsmål, man bliver mødt af. Det er i stedet en opfordring til at tænke over og snakke med hinanden om kunsten og det, den siger os hver især, forklarer hun.

‘Jagten’ starter på biblioteket i Nygade, hvor man kan få hjælp til at hente app’en PlayIN. Når man har hentet den, er det bare at vælge ”hvor langt væk er horisonten” – og så er spillet i gang.

Når man har været forbi alle vægmalerierne, går turen tilbage til biblioteket. Her får man sin tid og pointscore, og der er også mulighed for at puste ud og læse mere om kunstnerne bag de seks værker.

Opdagelsesrejsen er lavet i tæt samarbejde mellem Kultur- og fritidssekretariatet og Holbæk Bibliotek. På biblioteket har leder Rikke Rørbeck Drustrup tidligere haft gode erfaringer med denne form for digitale formidlingstilbud til børn og unge:

– Det er spændende at se, hvordan børnene og de unge lever sig ind i den historie, som spillet sætter rammen for – specielt når det tilføjer en ekstra dimension til oplevelsen af et værk, som det er tilfældet her, fortæller hun.