21. april 2024

Den 9. september udkom det anerkendte tidsskrift The New Yorker for første gang med en dansk novelle, og nu kommer novellens forfatter til Holbæk.

Forfatteren Dorthe Nors kommer til Holbæk Bibliotek. PR Foto.
Forfatteren Dorthe Nors kommer til Holbæk Bibliotek. PR Foto.

I Dorthe Nors´ novelle “Hejren” kommer læseren på tur i Frederiksberg Have blandt fugle og alkoholikere – og så kan læseren, der nu måske sidder på en café i Manhattan forestille sig hvordan der ser ud mellem fugle, mødre med børn, og samfundets mere skyggeprægedeside på Frederiksberg.

Den 30. september besøger Dorthe Nors Holbæk Bibliotek for at tale om sin seneste roman ”Minna mangler et øvelokale”.

“Minna er ikke en dag over fyrre. Minna er komponist. Minna er forelsket i Lars.” – så kort og præcist bliver Minna indledningsvist præsenteret i romanen, der er bygget op over korte sætninger i en underholdende tone og med et sprogligt overskud.

Men selvom det altså handler, om den nye roman og Minna, så kan Dorte Nor vel også lokkes til at tale om den kommende udgivelse af novellesamlingen “Kantslag” i USA og om udgivelsen af novellen “Hejren” i et af verdens mest anerkendte magasiner. For flot er det jo.

Arrangementet foregår på Holbæk Bibliotek i store sal, mandag den 30. september kl. 19-20.30. Billetter koster 20 kr.