21. april 2024

Holbaekonline.dk skal ikke blande sig i debatten, men vi er så heldige at have et foto af borgmesteren med en kugleramme vi vores arkiv. Den fik han i 2011 af en delegation fra Orø, i forbindelse med, at kommunen ønskede at reducere aftenafgangene for Orøfærgen. Foto: Jesper von Staffeldt.
Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev fra gruppeformand og borgmesterkandidat for Socialdemokraterne, Sine Agerholm.

Find kuglerammen frem, hr. Borgmester

Det er i sig selv foruroligende, at der kan være så stor uenighed om, hvor mange penge der mangler på bundlinjen i kommunens budget henover de kommende 4 år. Borgmesteren får det til 516 mio. kr., og Socialdemokraterne får det til 301 mio. kr.

Det er store summer uanset hvad, der er korrekt, og der skal også nok komme forskydninger, inden budgettet skal vedtages i oktober – men det er ikke helt ligegyldigt, om vi i udgangspunktet mangler 215 mio. kr. mere eller mindre.
Jeg synes, borgmesteren skylder os alle sammen – og ikke mindst kommunens medarbejdere, der har modtaget et brev fra borgmesteren, hvor den såkaldte ”udfordring” er beskrevet – at få kommunens regnedrenge m/k til at redegøre for, hvad der er fakta.

Der er ingen af os, der kan være tjent med så stor en forvirring.

Og jeg har selv regnet efter flere gange. Der er fire kolonner – én for hvert af de fire år – som ender i en sum på bundlinjen. Hvis jeg lægger de fire tal sammen, så kan jeg altså kun få det til 301 mio. kr.

Sine Agerholm, Borgmesterkandidat for Socialdemokraterne i Holbæk Kommune